Teknoloji

MSI Claw ile Asus ROG Ally ve Lenovo Legion Go’ya rakip oluyor

msi claw

MSI Claw adını verdiği ilk taşınabilir oyun cihazını CES 2024‘te gözler önüne çıkarttı. Claw, Intel Core Ultra işlemcili ilk taşınabilir oyun cihazı olması nedeniyle segmentinde de özel bir yere sahip olmayı başardı.

Claw, Meteor Lake Intel Core Ultra işlemciler sayesinde piyasadaki AMD işlemcili taşınabilir oyun cihazlarından ayrı bir noktada konumlanıyor. MSI tüm seçenekleri paylaşmasa da, maksimum işlemci seçeneğinin Core Ultra 7 155H olacağını belirtiyor.

Intel Core Ultra işlemciler, 2.25 GHz hızında çalışan 155H GPU ve ışın izleme ve yerel XeSS desteği gibi modern işleme özelliklerini destekleyen yeni Intel Arc grafik işlemcilerini barındırıyor.

msi claw

Claw’da 16 GB LPDDR5 RAM mevcut. Depolama tarafında ise maksimum kapasite 1 TB M.2 2230 NVMe PCIe Gen4 SSD. Depolama alanı microSD kart desteğiyle artırılabiliyor.

Claw 7 inç büyüklüğünde 1920 x 1080 piksel çözünürlüklü 120 Hz IPS LCD ekranla geliyor. sRGB renk gamının tamamını kapsayan bu ekranın maksimum parlaklık seviyesi 500 nit. USB-C, Wi-Fi 7 ve Bluetooth 5.4 bağlantısı ile gelen cihazda iki adet 2W stereo hoparlör ve ses jakı mevcut.

MSI Claw ne zaman satışa sunulacak?

MSI Claw ihtiyaç duyduğu enerjiyi 53 Wh kapasiteli bataryasından alıyor. Şirket bunun iki saatlik bir oyun deneyimi sağlayacağını belirtiyor. Cihazın kutusundan 65W kapasiteli bir şarj adaptörü de çıkıyor.

Kutusundan Windows 11 yüklü şekilde çıkacak olan MSI Claw, 699 dolardan başlayan fiyatlarla yılın ilk yarısı içinde satışa sunulacak.

İLGİLİ HABERLER