Teknoloji

Mozilla Firefox’ta uzantıların çalışmasını engelleyen sorunu çözdü

mozilla firefox

Firefox kullanıcılarının bir kısmı geçtiğimiz hafta sonuna girilirken internet tarayıcılarına uzantıları yükleyemedikleri, mevcut eklentilerin ise çalışmayı bıraktığı şeklinde şikayetlerde bulundu. Mozilla, bu sorunun sertifika süresinin dolmasından kaynaklandığını ve sorunun çözümü için çalıştığını kaydetti. Şirket, dün yayınladığı bir durum güncellemesiyle de sorunu çözdüğünü kaydetti.

Mozilla, konuyla ilgili olarak yayınladığı blog yazısında sorunun tespit edildiğini ve düzeltmenin kullanıcılara dağıtılmaya başlandığını kaydetti. Düzeltmenin otomatik olarak uygulandığını, kullanıcıların eklentilerin tekrar çalışması için herhangi bir adım atmasının gerekli olmadığını da vurguladı. Şirket, kullanıcıların uzantıları kaldırıp yeniden kurma yoluna gitmemesi gerektiğini belirtirken, aksi durumda tüm verilerin kaybolabileceğini dile getirdi. Firefox ESR ve Android sürümleri için de Mozilla tarafından hafta sonu güncelleme yayınlandı.

Mozilla, Studies sistemini kullanarak hatayı hızlıca düzelttiğini dile getiriyor. Eğer bunu devre dışı bıraktıysanız, yeniden etkinleştirmeniz gerekebilir. Şirketin ilgili blog yazısında bu özelliğin nasıl etkinleştirilebileceği, kontrolun nasıl yapılıp müdahalelerin nasıl uygulanabileceği de anlatılıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER