Teknoloji

Moves Facebook ile veri paylaşacak

Facebook kısa bir süre önce egzersiz takip uygulaması Moves’u satın almıştı. Satın almanın açıklanmasıyla birlikte Facebook ile ilgili klişeleşmiş korkular bir kez daha hortlamış ve Moves kullanıcıları verilerinin akıbetiyle ilgili endişeye kapılmıştı. O dönemde Moves tarafından yapılan açıklamada Moves’un bağımsız bir uygulama olarak varlığını sürdüreceği ve Facebook ile veri paylaşılmayacağı belirtilmişti.

moves-iphone-191213

Ancak Moves aradan iki hafta dahi geçmeden bu sözünden döndü. The Wall Street Journal’da yer alan habere göre, gizlilik politikasını güncelleyen şirket, kullanıcı verilerini diğer şirketlerle paylaşabileceğini belirten bir ibareyi belgeye ekledi. Moves’un ilk açıklamasında ”kaçındığını” belirttiği veri paylaşımına fazla direnememesi hayal kırıklığı yaratırken, Facebook’un insanların hayatının her alanına sirayet etme isteğinde olduğu düşüncesi de biraz daha güçlenmiş oldu.

Moves’un orijinal gizlilik politikasında şirketin veri değişimine yönelik tutumunun olası bir satın almadan sonra değişebileceği ibaresinin yer alması nedeniyle alınan son karar fazla yadırganmayabilir. Ancak satın almadan hemen sonra yapılan ve veri değişimine karşı duran açıklama nedeniyle işler biraz daha garipleşiyor.

Facebook’tan The Verge sitesine gönderilen açıklamadaysa Facebook’un her iki platformu da kullananları tespit etme gibi bir niyetinin olmadığı, ancak Moves’un sahibi olarak servisi destekleme adına kullanıcı verilerine erişmesi gerektiği belirtildi. Bu açıklamadan Facebook’un şu an için iki platformun verilerini birleştirmeye yönelik bir niyeti olmadığı anlaşılsa da, kesin sonucu görmek için biraz zaman gerekiyor.

İlgili >> The Wall Street Journal, Moves, The Verge

İLGİLİ HABERLER