Teknoloji

Motorola’dan sürpriz TV hamlesi

motorola tv

OnePlus, ilk TV’sini eylül ayı sona ermeden Hindistan’da gözler önüne çıkaracak. Çinli üreticinin bu planı, rakiplerine de ilham vermiş gibi görünüyor. Onlardan biri olan Motorola da ilk TV’sini Hindistan’da satışa sunacağını açıkladı. E-ticaret sitesi Flipkart ile işbirliği içinde satılacak televizyon Motorola TV adını taşıyacak.

Motorola’ın IPS teknolojili TV’leri için 32 inçten 65 inçe uzanan farklı boyut seçenekleri sunulacak. Dolby Vision ve HDR 10 gibi teknolojileri bünyesinde barındıran televizyon, Android 9.0 işletim sistemiyle çalışacak. Motorola TV’nin kutusundan Android TV’yle kullanım için hazırlanmış kablosuz oyun kumandası da çıkacak.

Ekran boyutunun küçük olduğu versiyonlarda 1080p çözünürlüklü paneller bulunacak. 43 inç ve üstü büyüklükteki seçeneklerde ise 4K çözünürlük sunulacak. Motorola’nın Hindistan ofisinden yapılan açıklamada, TV’lerin parlaklıklarının ve 178 dereceye varan görüntüleme açılarının Bollywood filmlerine uygun olacağı belirtildi.

motorola tvMali 450 GPU, 2.25 GB RAM ve 16 GB dahili depolama alanına sahip televizyonlar, 30W yerleşik hoparlörler birlikte gelecek. Bu hoparlörlerde DTS Tru Sound ve Dolby Audio destekleri bulunacak.

Motorola TV 29 Eylül’de satışa sunulacak

Akıllı telefon markalarının TV çıkarması, önümüzdeki dönemde daha sık karşılaştığımız bir durum olabilir. Motorola’dan önce OnePlus ve Xiaomi de bu konuda adım atmışlardı. Huawei’nin alt markası Honor da TV pazarında boy göstermeye hazırlanıyor.

Motorola TV, Hindistan dışında ne zaman satışa sunulacak bilinmiyor. Ancak televizyon Hindistan’da 29 Eylül itibarıyla piyasaya sürülecek. 32 inç ekranlı model 13 bin 999 rupi (1119 TL) karşılığında satılacak. 65 inç ekranlı versiyon için ise 64 bin 999 rupi (5194 TL) ödemek gerekecek.

İLGİLİ HABERLER