Teknoloji

Motorola Skip kaybolan telefonunuzu ve anahtarlığınızı kolaylıkla bulduracak

motorola-skip-dedikodu-260814

Moto X’in takipçisi olacak akıllı telefonun söylentilerinin artmaya başladığı bir ortamda şimdi de Motorola’nın bu telefonla aynı zamanda çıkarmayı planladığı bir aksesuarın detayları sızdı.

Skip olarak adlandırılan bir aksesuar geçen yıl Moto X ile birlikte satışa sunulmuş, NFC teknolojisinin yardımıyla kullanıcılara telefonun kilit ekranını parola veya şekil girmeden atlama fırsatı veriyordu. Motorola bu yıl Skip’i biraz daha kullanışlı hâle getirmeyi planlıyor, böylelikle selefine benzer şekilde unutulmuş bir cihaz olmak gibi kaderle karşılaşmayabilir.

Amerikan idari kuruluşu FCC’ye yapılan bir başvuru ikinci nesil Skip ile ilgili detayların ortaya çıkmasını sağladı. Yeni cihaz da ilki gibi, iki telefon yakında olsa bile sizin telefonunuzun ana ekranına hızlıca atlamanıza izin verecek. Ancak aynı zamanda kaybolan bir telefonu bulmaya da olanak sağlayacak. Güç butonuna iki kez basmak yakındaki Android telefonun çalmasını sağlayacak, böylelikle bulunması kolaylaşacak. Evden tam çıkarken telefonunu bulamayanlar için bu hayat kurtarıcı bir çözüm gibi görünüyor. Tabii ki, Android Cihaz Yöneticisi de benzer işlevleri sağlıyor, ancak bu çözümü kullanmanın biraz daha zaman aldığını belirtmek gerek.

Yer takibi ters şekilde de işliyor. Skip’i anahtarlığınıza taktıktan sonra anahtarlarınızı kaybetmeniz daha da zorlaşacak. Yakınca çıkacak ve diğer Android akıllı telefonlarında da kullanılabilecek bir Motorola uygulaması sayesinde Skip’in en son nerede bağlantı kurduğu görülebilecek. Yakın alana geldiğinizde de Skip ötmeye başlayarak onu bulmanıza yardım edecek.

motorola-skip-fcc-260814

Motorola’nın kullanım kılavuzu bu küçük cihazın tek bir batarya ile bir yıl boyunca çalışabileceğini söylüyor ve işlevlerinin çoğu için Bluetooth teknolojisinden yararlanıyor.

Motorola Skip’in ne zaman piyasaya çıkacağı ve ne kadara satılacağı henüz netlik kazanmadı. Ancak Motorola’nın 4 Eylül tarihinde düzenleyeceği basın toplantısında bu cihazla ilgili bir şeyler de duymayı bekliyoruz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER