Teknoloji

Motorola Nio sızıntısı ilginç ekran özelliğini gösteriyor

motorola edge plus nio
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Nio kod adıyla anılan XT2125 model numaralı Motorola telefon, hâlihazırda şirket içinde test ediliyor. Bu akıllı telefonun ekranıyla ilgili bir özellik dikkat çekiyor. Sızıntılara göre, telefonda 105Hz yenileme hızına sahip bir ekran bulunuyor.

90Hz bir ekran 30 veya 60 fps videoları kolaylıkla oynatabiliyor. 120Hz bir ekran da 24 fps videoları oynatmakta sorun yaşamıyor. Çünkü bu kare sayıları yenileme hızıyla tam olarak bölünüyor.

Peki Motorola neden 105Hz bir ekranı tercih ediyor? Akla gelen ilk ihtimallerden biri, 90Hz panelin test sırasında olağandan daha yüksek bir hızda çalıştırılması oluyor. Dolayısıyla telefon piyasaya çıkarken yenileme hızının 90Hz seviyesine indirilmesi ihtimaller arasında yer alıyor.

6.7 inç büyüklüğündeki ekranın Full HD+ çözünürlüklü olabileceği belirtiliyor. Kutusundan Android 11 ile çıkacağı söylenen cihazın 2021’in ilk çeyreği itibarıyla resmiyet kazanabileceği konuşulanlar arasında yer alıyor.

Akıllı telefonun kalbinde Snapdragon 865 işlemciye 8 GB RAM ve 128 GB dahili depolama alanının eşlik edeceği belirtiliyor. 12 GB RAM ve 256 GB depolama alanına sahip bir versiyonun da sunulacağı söyleniyor.

İddialara göre, Motorola Nio 64 megapiksel çözünürlüklü bir ana kamera taşıyacak. 16 megapiksel ultra geniş açılı lens ve 2 megapiksel derinlik sensörü sistemi tamamlayacak. Telefonun önünde ise 8 megapiksel ana kameraya 16 megapiksel geniş açılı kameranın eşlik edeceği belirtiliyor.

İLGİLİ HABERLER