Teknoloji

Motorola’nın en son Moto Mod aksesuarı bir şipşak kamera

Motorola, Moto Z serisine yeni bir Moto Mod kazandırdı. Polaroid Insta-Share Printer adlı bu aksesuarın geleceği aslında birkaç hafta öncesinden belliydi. Şimdi yurt dışında ön siparişe sunuldu.

Daha önce bu aksesuara benzer işlevi yerine getiren çeşitli taşınabilir fotoğraf yazıcılarını ve şipşak dijital fotoğraf makinelerini görmüştük. Polaroid markalı Moto Mod, Moto Z serisi akıllı telefonlara takılarak iş görüyor.

Modüler aksesuarın üstünde yer alan fiziksel çekim tuşuna basarak kamerayı açabilir ve anında fotoğraf çekebilirsiniz. Daha sonra bunları 2 x 3 inçlik ZINK kağıda basabilirsiniz. Film rulosundaki fotoğrafları bastırmanın yanı sıra; Instagram, Google Fotoğraflar ve Facebook’taki fotoğrafların çıktısı da alınabiliyor.

Polaroid Insta-Share Printer aksesuarı yarından itibaren, yani 17 Kasım’da ABD’de 199.99 dolarlık fiyat etiketiyle satışa sunulacak. Fiyatının benzer işlevleri sunan şipşak fotoğraf makinelerine göre yüksek olduğu belirtiliyor. Ancak bunun bir Moto Mod olduğunu da akıldan çıkarmamak gerekiyor.

Fiyatını bir kenara koyacak olursak, aksesuarın biraz hantal olduğu da gözlerden kaçmıyor. Telefona takılı olduğu hâlde bu aksesuarı cepte taşımak pek de kolay olmayacaktır. Yine de, düğün veya doğum günü gibi özel günler için bu kadar hantal bir cihazı taşımaya değer görebilirsiniz.

Bu arada Insta-Share fotoğrafları filtreler, çerçeveler ve metinlerle özelleştirme imkanı veriyor. Bu sayede şipşak fotoğraf makinelerinin işlevini biraz daha öteye taşıyor.

İLGİLİ HABERLER