Teknoloji

Motorola’dan küçük aksesuarlar Moto Hint ve Power Pack Micro

motorola-power-pack-mico-060914

Motorola akıllı telefonlarıyla kullanılması için hazırladığı yeni aksesuarlarını duyurdu. Piyasada görülebilecek en küçük Bluetooth kulaklıklardan biri olan Moto Hint, şirket tarafından sadece bir telefonla konuşma amacı olarak görülmüyor, aynı zamanda cihazlar için bir uzaktan kumanda olarak tanımlanıyor. Power Pack Micro ise anahtarlığa bile takılabilecek bir taşınabilir pil. Kullanıcılar Power Pack Micro sayesinde şarj sıkıntısı yaşadıkları anlarda cihazlarını kısmen de olsa şarj edebilecek.

Moto Hint ile Motorola alışılagelmiş Bluetooth cihazı imajını değiştirmeyi amaçlıyor. Kulağın içinde neredeyse saklanan kulaklığın arka yüzeyi için farklı renk seçenekleri de bulunuyor. Kulağa yerleştirildiği zaman otomatik olarak açılan Moto Hint, çıkarıldığı zaman da otomatik olarak kapanıyor. Motorola Moto Hint Bluetooth uyumlu tüm telefonlarla kullanılabiliyor.

motorola-moto-hint-060914

Moto Hint ile kullanıcılar telefonla konuşmaktan daha fazlasını da yapabiliyor. Kullanıcılar uyandırma cümlesini söyleyerek Moto Hint aracılığıyla kısa mesajlarını dikte edebiliyor, navigasyon bilgisi talep edebiliyor veya farklı görevleri tamamlayabiliyor. Kullanıcılar Moto Hint’i uyandırmak için ”Ok Google” veya kendi belirledikleri bir cümleyi söyleyebiliyor.

Gelen mesajları sesli olarak okuyabilen Moto Hint, hava durumu bilgisi de sağlıyor. Aktif kullanım durumunda 3.3 saatlik bir pil ömrü bulunan Motorola Moto Hint, pek yakında 40 dolarlık fiyat etiketiyle satışa sunulacak.

Günümüzde akıllı cihaz sahiplerinin en büyük problemlerinden biri olan şarj sorunu için Motorola, Power Pack Micro’yu hazırladı. Anahtarlığa takılabilecek kadar küçük boyutlara sahip olan taşınabilir pil, şarjı tükenmek üzere olanların imdadına yetişiyor. Ancak boyutları küçük olduğu için, Power Pack Micro’nun şarj konusunda sunduğu çözüm pek kapsamlı olmuyor. Power Pack Micro sadece 1500 mAh kapasiteli bir pil barındırıyor. Bu da piyasadaki mevcut pek çok akıllı telefon için kısıtlı bir şarj desteği anlamına geliyor.

0.4 gram ağırlığındaki Motorola Power Pack Micro, sonbahar içinde siyah, beyaz, yeşil, mavi, kırmızı, turuncu ve mor renk seçenekleriyle raflardaki yerini alacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER