Teknoloji

Motorola Moto G6 Plus Snapdragon 660 ile gelecek

motorola moto g6 plusİnternete sızan yeni bir benchmark testi sonucu, uzun süredir beklenen Motorola Moto G6 Plus ile ilgili önemli ipuçları veriyor. Motorola yeni akıllı telefon serisini hafta içinde Brezilya’da tanıtacağını doğrulasa da, bu durum henüz sızıntıların çıkışı konusunda bir engel oluşturmuşa benzemiyor.

Daha önceki dedikodularda Moto G6 Plus’ın kalbinde Qualcomm Snapdragon 630 yonga setinin bulunacağı iddia edilmişti. Geçtiğimiz yıl piyasaya çıkan Moto G5 ve Moto G5 Plus’ta Snapdragon 625 yonga setinin kullanılması bu iddianın temelini oluşturmuştu. Ancak Geekbench üzerinde gerçekleştirilen bir benchmark testinin sonuçları, Motorola’nın tercihini daha kuvvetli olan sekiz çekirdekli bir Snapdragon 630 yonga setinden yana kullandığını gösteriyor.

Test sonuçlarına göre, bu yonga setine 4 GB RAM eşlik ediyor. 4 GB RAM’i 64 GB dahili depolama alanının tamamlaması oldukça muhtemel görünüyor. Motorola’nın 3 GB RAM ve 32 GB dahili depolama alanına sahip bir seçenek sunması da kuvvetli ihtimaller arasında bulunuyor. Telefonun kutusundan Android 8.0 Oreo’nun stok versiyonuyla çıkması da beklentiler arasında yer alıyor.

Motorola’nın tasarım konusunda modaya uyması ve 18:9 görüntü oranına sahip 5.7 inç büyüklüğünde bir ekranı tercih etmesi kesinleşmiş gibi görünüyor. 12 ve 5 megapiksel çözünürlüklü lenslerden oluşan arka kamera kurulumu ve LED flaşın eşlik ettiği 16 megapiksel ön kamera da telefonun özellikleri arasında sayılıyor. Motorola Moto G6 Plus, Moto G6 ve Moto G6 Play ile birlikte resmen gözler önüne çıkacak.

İLGİLİ HABERLER