Teknoloji

Yeni Motorola Moto G 5G’nin tasarımı ve özellikleri internete sızdı

motorola moto g 5g 2022

Motorola’nın Austin kod adlı telefonuna ait olduğu söylenen görseller geçtiğimiz kasım ayında görülmüştü. Bu görsellerde kamera delikli bir ekran ve başını 50 megapiksel kameranın çektiği üçlü modül göze çarpmıştı. Yeni bir sızıntı hem bu telefonun tasarımını daha detaylı gösteriyor, hem de Motorola Moto G 5G 2022 adıyla resmiyet kazanacağını gözler önüne seriyor.

Akıllı telefona ait yeni görselleri ve teknik özellikleri ünlü duyumcu OnLeaks ve Prepp.in sitesi paylaştı. Paylaşıma göre, XT2213 model numaralı telefonda 6.6 inç büyüklüğünde bir ekran bulunuyor.

Moto G 5G 2022’nin kalbinde Qualcomm Snapdragon 750G işlemcinin olacağı söyleniyor. Akıllı telefonun kutusundan Android 11 ile çıkacağı konuşuluyor. Android 12’nin birkaç aydır dağıtımda olduğunu düşününce bu durumun şaşırtıcı olduğu söylenebilir. Android 13’ün geliştirici ön izlemelerinin yayınlanması da Android 11 tercihini biraz daha şaşırtıcı hâle getiriyor.

motorola moto g 5g 2022Telefonun sağ kenarında ses kontrol tuşlarının bulunduğu görülüyor. Aynı zamanda parmak izi tarayıcısı işlevi gören güç butonu da bu kenarda yer alıyor. Alt kenarda ise USB-C girişine hoparlör, mikrofon ve 3.5 mm. kulaklık jakı eşlik ediyor.

Telefonun 9.3 mm. olan kasa kalınlığı, kamera çıkıntısı da hesaba dahil edildiğinde 10.7 mm.’ye yükseliyor. 4 GB RAM, 128 GB depolama alanı ve 5000 mAh pil de telefonun özellikleri arasında sayılıyor. Depolama alanının üstüne microSD kart desteğiyle 512 GB daha eklenebileceğini belirtmekte fayda var.

50 megapiksel ana arka kameraya 8 megapiksel ultra geniş açılı ve 2 megapiksel makro kameranın eşlik edeceği söyleniyor. Ancak bahsi geçen özelliklerin henüz tam anlamıyla doğrulanmadığını hatırlatmak gerekiyor.

Motorola Moto G 5G 2022 için Volkanik Gri ve Buzlanmış Gümüş olmak üzere iki renk seçeneğinin sunulması bekleniyor. Telefonun haziran ayında piyasaya çıkacağı ve Hindistan’da 22990 rupi (4477 TL) karşılığında satılacağı da verilen bilgiler arasında yer alıyor.

İLGİLİ HABERLER