Teknoloji

Motorola Moto C2 ile birlikte Android Go pazarına merhaba diyebilir

motorola moto c2Motorola’nın One Power adını taşıyacağı söylenen ilk Android One cihazına ait ekran görüntüleri ve sızıntılar, geçtiğimiz haftalarda ortaya çıkmıştı. Ancak şirketin hazırlıkları sadece One Power ile sınırlı değil gibi görünüyor. Motorola Moto C2 ile Android Go pazarına da merhaba demeyi planlıyor.

XT1920 kod numarasına sahip telefon, ilk olarak Avrupa Ekonomik Topluluğu’nun belgelerinde boy göstermişti. Bu da telefonun Asya ve Avrupa’da bazı ülkelerde satışa sunulacağını kesinleştirmişti. Telefonun ABD Federal İletişim Komisyonu’nun (FCC) veri tabanına eklenmiş olması, cihazın ABD’de piyasaya sürülme ihtimalinin çok yüksek olduğunu gösteriyor.

Moto C2’nin görsel açıdan neye benzeyeceği henüz bilinmiyor. Ancak sertifika başvurusunda cihazda 1 GB RAM ve 16 GB dahili depolama alanının bulunacağı açık biçimde görülüyor. 2000 veya 2100 mAh kapasiteli pil taşıması beklenen cihazda LTE desteğinin bulunacağı belirtildi. 147.88 x 71.22 mm. boyutlarındaki telefonda 5 veya 5.2 inç büyüklüğünde bir ekranın bulunması bekleniyor.

Giriş seviyesinde konumlanmasına kesin gözüyle bakılan akıllı telefon, geçtiğimiz yıl tanıtılan Moto C’nin halefi olacak. 2017’nin haziran ayında tanıtılan Moto C, 1 GB RAM ve 8 ya da 16 GB dahili depolama alanı seçenekleriyle kullanıcıların karşısına çıkmıştı. Moto C’de Android 7.0 Nougat işletim sistemini tercih eden Motorola, Moto C2’de ise Android 8.1 Go sürümünü kullanacak.

Motorola Moto C2 konusundaki bilgilerin büyük kısmı şimdilik spekülasyondan ibaret olsa da, akıllı telefonun yakında resmiyet kazanması bekleniyor. Android’in standart versiyonundan Android Go’ya geçilmesi ise giriş seviyesi cihaz pazarının mevcut durumunda doğal bir tercih niteliği taşıyor.

İLGİLİ HABERLER