Teknoloji

Motorola Edge Lite’ın tanıtım tarihi için en somut işaret geldi

Motorola Edge Lite bir süredir gelişi beklenen akıllı telefonlar arasında yer alıyor. Cihazın tanıtım tarihi sonunda netleşmiş gibi görünüyor. Motorola 7 Temmuz’da düzenleyeceği etkinliğin duyurusunu yaparken, bir cihaz adı verilmemesine rağmen Edge Lite’ın resmiyet kazanması bekleniyor. Etkinlik Türkiye saatiyle 16:00’da başlayacak.

Kısa süre önce ABD Federal İletişim Komisyonu’ndan (FCC) onay alan Edge Lite’ın 4700 mAh kapasiteli pil ve 5G desteğiyle geleceği biliniyor. FCC kaydında başka bir bilgi yer almasa da, sızıntılar sayesinde akıllı telefonun diğer bileşenleri de görülmüştü. Edge Lite’ın Qualcomm Snapdragon 765 işlemciyle gelmesi, bu işlemciye 6 GB RAM ve 128 GB dahili depolama alanının eşlik etmesi bekleniyor.

Kutusundan Android 10 işletim sistemiyle çıkacak olan telefonda 6.7 inç büyüklüğünde bir ekranın bulunacağı söyleniyor. 90Hz yenileme hızına sahip olan Full HD+çözünürlüklü bu ekranın görüntü oranının 21:9 olacağı da bilinenler arasında yer alıyor. Edge Lite’nın parmak izi tarayıcısının ekrana entegre edildiği; ekranın sol üst köşesinde ise 8 megapiksel ön kamera ve 2 megapiksel derinlik sensörünün bulunduğu belirtiliyor.

motorola edge lite
Görsel: GSMArena

Edge Lite’ın arkasında ise dört sensörlü bir kamera sisteminin bulunmasına kesin gözüyle bakılıyor. Burada 48 megapiksel ana kameraya 16, 8 ve 5 megapiksel sensörlerin eşlik edeceği belirtiliyor. Söz konusu sensörlerin hangi işlevlere sahip olacağı ise şu an için bilinmiyor.

USB-C girişi üzerinden şarj edilecek telefonun 18W şarj desteğine sahip olduğu belirtiliyor. NFC ve çift SIM desteği de özellikler arasında sayılsa da, çift SIM desteğinin tüm bölgelerde sunulmayabileceği de konuşuluyor. Edge Lite’ın Google Asistan’a hızlı erişim sağlayan özel bir tuş barındırması da beklentiler arasında yer alıyor.

İddialara göre, Motorola Edge Lite Avrupa’da 399 avrodan başlayan fiyatlarla satılacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER