Teknoloji

Motorola Edge 50 Pro, Snapdragon 8s Gen 3 ile gelecek

motorola edge 50 pro

Motorola Edge 50 Pro adını taşıyan yeni amiral gemisini tanıtmaya hazırlanıyor. Bu akıllı telefonun kalbinde Qualcomm’un yeni tanıttığı Snapdragon 8s Gen 3 işlemci olacak. Konuyla ilgili açıklama, Motorola’nın Çin ofisi tarafından yapıldı. Edge 50 Pro’nun Çin’de X50 Ultra adıyla satılacağını belirtmekte fayda var.

Akıllı telefonun ABD’de ise Edge+ (2024) adıyla satılması bekleniyor. Motorola uzun süredir amiral gemisi telefonlarını ABD’de “Plus” etiketiyle kullanıcıların karşısına çıkarıyor.

Edge 50 Pro şimdiden pek çok video sızıntısında ve tanıtımda boy göstermiş durumda. Bu sızıntılardan birinde telefonun 3 Nisan’da resmiyet kazanacağı bilgisi doğrulanıyor. Söz konusu tarih daha önce de gündeme gelmişti.

Sızan videolar sayesinde Edge 50 Pro’nun teknik özellikleri konusunda fikir edinmek de mümkün oluyor. Akıllı telefonun 6.7 inç büyüklüğünde Full HD+ çözünürlüklü 165 Hz ekran, 12 GB RAM ve 512 GB’a kadar depolama alanı gibi özelliklerle geleceği söyleniyor.

Ancak bu videoların Edge 40 Pro’nun yenilenmiş görüntüleri olabileceği uyarısı da yapılıyor. Zira videolarda Edge 40 Pro’da bulunmayan hiçbir özellikten bahsedilmiyor.

Hindistan merkezli e-ticaret sitesi Flipkart’ta ise Edge 50 Pro’nun ürün sayfasını şimdiden görmek mümkün. Bu sayfada 50 megapiksel ana kamera, videolarda otomatik odaklama takibi, yapay zeka destekli sabitleme ve fotoğraf iyileştirme gibi bazı özellikler doğrulanıyor.

Motorola Edge 50 Pro, Pantone onaylı ekranla geliyor

Bu sayfada ekran çözünürlüğünün 1220p, yenileme hızının da 144 Hz olacağı belirtiliyor. Söz konusu bilgiler, videolarda paylaşınlarla çelişiyor. Motorola, Edge 50 Pro’nun “gerçek dünyadaki renkleri” ve “doğru cilt tonlarını” “en özgün şekilde” getirecek Pantone onaylı ekrana sahip ilk telefon olacağını belirtmeyi de ihmal etmiyor.

motorola edge 50 pro

Motorola Edge 50 Pro siyah, beyaz ve mor renk seçenekleriyle raflardaki yerini alacak. Tanıtım öncesinde akıllı telefonla ilgili yeni özelliklerin internete sızması da sürpriz olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER