Teknoloji

Motorola’dan 2020 için iddialı hedefler

motorola moto g8 mwc 2020

Motorola, son iki yıldır en üst düzey özelliklere sahip bir Android amiral gemisi çıkarmış değil. Ancak bu durum, 2020’de değişecek gibi görünüyor. Qualcomm’un en yeni işlemcilerini tanıttığı etkinliğin konuklarından biri olan şirket, hayranlarına müjdeyi verdi.

Motorola’nın kısa süre önce tanıttığı modernleştirilmiş Razr, tasarımıyla dikkat çekse de; 2019’un diğer amiral gemisi telefonlarına kıyasla orta sınıf bir işlemci barındırması hayal kırıklığı yaratmıştı.

Motorola’nın 2020’de çıkaracağı telefonlarda ise Qualcomm’un Snapdragon 865 ve 765 işlemcileri bulunacak. Snapdragon Summit etkinliğinde sahneye çıkan Motorola’nın mobil biriminin başkanı Sergio Buniac, Qualcomm’un yeni teknolojileri sayesinde 2020’nin başlarında yeni üst sınıf ürünleri tanıtacaklarını dile getirdi. Motorola’nın Snapdragon 765 işlemcili cihazlarını küresel ölçekte çıkaracağını söyleyen Buniac, Snapdragon 865 işlemciye sahip en hızlı telefonu çıkaracaklarının da sözünü verdi. Şirket, 5 Gbps’yi geçen 5G bağlantı hızlarına ulaşılacağını vadetmekten de geri kalmadı.

Motorola mevcut stratejisinin karşılığını alıyor

Motorola’nın Qualcomm’un etkinliğinde verdiği haberler bunlarla sınırlı değildi. Şirket, art arda beş çeyreği kâr ile tamamladığını açıkladı. Bu da Motorola’nın amiral gemisi telefonlara kıyasla daha uygun fiyatlarla orta segmentte konumlanan cihazlar sunma stratejisinin işe yaradığını gösteriyor. Finansal istikrarı ve yenilikçiliği bir arada barındırmayı hedefleyen şirketin kısa vadede Razr gibi oldukça yüksek fiyatlı başka bir telefon duyurması beklenmiyor. Razr, ABD’de 1499 dolar karşılığında satılacak.

Motorola’nın Qualcomm ile olan yakın işbirliğinin meyvelerini görmek içinse şubat ayının sonlarında gerçekleşecek 2020 Mobil Dünya Kongresi’ne (MWC 2020) kadar beklemek gerekiyor gibi görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER