Teknoloji

Moto X4’ün resmi fotoğrafları ortaya çıktı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

moto x4Moto X4 hakkındaki dedikodular uzun süredir etrafta dolaşıyor. İnternete sızan ve cihaza ait olduğu iddia edilen özellik listesi ve fotoğraflar, akıllı telefonun resmi duyurusunun iyiden iyiye yaklaştığını düşündürüyor.

X serisinin 2015’ten bu yana tanıtılan ilk üyesi olacak olan X4’te 1080p çözünürlüklü 5.2 inç ekran bulunacak. Akıllı telefon için Gerçek Mavi ve Süper Siyah olmak üzere iki farklı renk seçeneği sunulacak. Daha önce internete sızan taslaklarda altın sarısının da renk seçeneklerinden biri olabileceği belirtilmişti. Ancak orijinal basın fotoğrafları, altın sarısı versiyon ihtimalini düşürüyor.

X4’te Qualcomm Snapdragon 630 işlemcinin bulunması bekleniyor. Bu işlemciye Adreno 508 grafik işlemcisinin eşlik etmesi öngörülüyor. Telefonun Avrupa, Kuzey Amerika ve Latin Amerika’da satılacak modellerinde 3 GB RAM ve 32 GB dahili depolama alanı bulunacak. Asya-Pasifik bölgesinde satılacak modelde ise 4 GB RAM ve 64 GB dahili depolama alanı yer alacak. 3000 mAh kapasiteli pilde TurboCharging özelliği bulunuyor. IP68 sertifikasının varlığı ise telefonun toza ve suya dayanıklı olduğu anlamına geliyor.

Moto X4 çift arka kamerayla gelecek

X4’ün önünde f/2.0 diyafram genişliğine sahip 16 megapiksel çözünürlüklü bir kameranın bulunacağı söyleniyor. Akıllı telefonun arkasında ise çift kameralı bir kurulum yer alacak. Çift otomatik odaklama özellikli 12 megapiksel çözünürlüklü RGB kameraya, 120 derece görüş açısına sahip 8 megapiksel çözünürlüklü lens eşlik ediyor. Çift kameralı kurulum sayesinde fotoğraflarda derinlik efekti elde etmek mümkün oluyor.

X4’ün Avrupa’da 350 avro, ABD’de ise 412 dolar karşılığında satılacağı söyleniyor.

İLGİLİ HABERLER