Teknoloji

Lenovo Moto X ismini kullanmayı bırakabilir

moto x

moto xLenovo’nun Moto X’in takipçisi olacak iki cihaz üzerinde çalıştığı bir süredir konuşuluyor. Modüler eklentiler barındırması muhtemel olan telefonlarda “X” takısının kullanımından vazgeçilebileceği ise ortaya atılan son iddia oldu. VentureBeat sitesinde yer alan habere göre, Moto serisinin yeni telefonları Moto Z Style ve Moto Z Play adını taşıyacak. Telefonun ABD’li mobil operatörü Verizon için hazırlanan versiyonu ise Moto Z Droid Edition ismiyle piyasaya sürülecek. Daha önce Droid serisindeki telefonların arkasına “Turbo” ve “Maxx” gibi takılar ekleyen Verizon, Moto Z ile birlikte bu yaklaşımından vazgeçecek.

Vector Thin kod ismiyle anılan Moto Z Style, yeni telefonlar içinde amiral gemisi olma niteliğini taşıyacak. Kod adı Vortex olan Moto Z Play ise daha mütevazı özellikler barındıracak. Söz konusu isimlendirme stratejisinin Motorola’nın geçtiğimiz yıl Moto X için uyguladığı stratejiye benzer olduğu söylenebilir.

VentureBeat’in haberi, modüler aksesuarlar konusunda da açıklık getiriyor. Haberde aksesuarların kolayca takılıp çıkarılabilen kılıf formatında olacağı ve daha önce iddia edilenin aksine “Amp” değil “MotoMods” ismiyle geleceğini belirtti. Lenovo’nun Moto markasını kullanım alanını sadece telefonlarla kullanmaması güzel olsa da, şirketin bu konuda uyguladığı stratejinin biraz kafa karıştırıcı olduğunu belirtmek gerekiyor.

Söz konusu modüler aksesuarlar arasında optik zumlu bir kamera tutacağının, gelişmiş stereo hoparlörlerin ve videoları duvara yansıtmayı sağlayacak küçük bir hoparlörün bulunacağı iddia ediliyor.

İLGİLİ HABERLER