Teknoloji

Moto G7 Play’in çentiği ve daha küçük pili olacak

moto g7 play

Motorola’nın henüz duyurusu gerçekleştirilmemiş akıllı telefonu Moto G7 Play, Amerikan devlet kuruluşu FCC sayesinde açığa çıktı. Kuruluş telefonla ilgili her şey bilinir hâle getirdi. Bunların arasında cihazın kullanım kılavuzu, içinin ve dışının fotoğrafları, teknik detayları da bulunuyor.

Ne var ki en önemli haber, orta segment G serisinin en son üyesinin çentikli ekran barındıracak olması. Çentik ön kamera, flaş ve hoparlöre ev sahipliği yapıyor. Bir tür yüz tanıma sisteminin olup olmayacağını ise şu an için bilmiyoruz. Telefonda Qualcomm Snapdragon 632 işlemci bulunuyor. Bu da geçen yılın telefonunda yer alan 400 serisi yongaya göre bir sıçrama yaşanacağını gösteriyor.

Diğer donanım özellikleri arasında kulaklık jakı, arkaya yerleştirilmiş parmak izi sensörü, USB-C portu ve tek ön kamera bulunuyor. Geçen yılın modelinde micro USB kullanılmıştı ve sadece tek bir arka kamera vardı. Normal G6 ve G6 Plus modellerinde ise hem USB-C hem de çift arka kamera bulunuyordu. Bu arada FCC’nin listelemesinde siyah ve açık mavi olmak üzere iki renk seçeneğinden bahsediliyor.

Moto G6 Play’de 4000 mAh kapasiteli bir pil bulunuyordu. Görünüşe göre, Moto G7 Play’de 2820 mAh kapasiteli pil olacak. Motorola’nın pil kapasitesini neden bu kadar büyük oranda düşürdüğünü bilmiyoruz.

Moto G7 Play’in ne zaman çıkacağı bilinmiyor. Ancak bu yılın modeli geçtiğimiz mart ayında çıkmıştı. Eğer aynı takvim geçerli olursa, telefon önümüzdeki birkaç ay içinde çıkacak demektir.

İLGİLİ HABERLER