EğlenceTeknoloji

Monument Valley 2 için çıkışından dört yıl sonra yeni bir bölüm

monument valley 2

Monument Valley 2 oyununun iOS ve Android’e gelmesinden dört yıl sonra, Ustwo Games oyuna yeni bir bölüm ekledi. Geliştirici, ağaçların korunmasını teşvik eden Playing for the Planet’ın Green Game Jam girişimine bir katkı niteliğinde “Kayıp Orman”ı yayınladı.

Bölümde “dört samimi sahnenin” yer aldığı belirtiliyor. Ustwo, insanların bu sahneleri oynayarak ormanları korumaya ilgilerini göstermek amacıyla bir Play4Forests dilekçesi imzalama konusunda teşvik edileceğini umuyor. Play4Forests, Birleşmiş Milletler’in iklim ve orman ortaklığı ve Playing for the Planet Birliği tarafından yürütülen bir girişimdir. Amaç, ormanları korumanın ve eski haline getirmenin önemini vurgulamak için oyun dünyasının önde gelen isimleriyle çalışmaktır.

Play4Forests’ın web sitesinde “İklim acil durumuyla mücadelede en iyi müttefiklerimizden biri olan ormanlarımız artan tehditlerle karşı karşıya” ifadesi yer alıyor. “Sesiniz, ormanlar ve insanlar için daha iyi bir geleceğin güvence altına alınmasına yardımcı olabilir.”

Dört yıl sonra  Monument Valley 2 gibi bir oyuna ekstra içerik getirmek başlangıçta garip görünebilir, ancak bu özel durumda takdire şayan bir neden var. Üstelik böyle bir durumla ilk kez karşılaşmıyoruz. On yıl öncesinin popüler bir iOS oyunu olan Tiny Wings, 2016’da daha fazla seviyeyle güncellendi. Bu nedenle bir mobil oyunun çıkışı ile daha fazla içerik arasındaki bu kadar uzun bir zaman boşluğuyla ilk kez karşılaşmıyoruz.

monument valley 2

Oyun serisinin geleceğine gelince, Ustwo 2019’da Monument Valley 3 üzerinde çalıştığını duyurmuştu, ancak henüz bir çıkış tarihi bilgisi yok.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER