Teknoloji

Moment Pro Camera Android sürümünü geliştirmeyi bıraktı

moment pro camera

Moment, Android telefonlarına özel Moment Pro Camera uygulamasının geliştirme çalışmalarını durdurduğunu açıkladı. Uygulama Moment’in lenslerini kullanmayı gerektirmiyor. Ancak profesyonel fotoğrafçılara ek kontroller sunuyordu.

Moment, farklı üreticilerin tasarladığı telefonlarda çalışan birçok farklı Android versiyonuyla uyumlu bir uygulama geliştirmenin zorluğu nedeniyle böyle bir karar aldı.

Kuruculardan Marc Barros, konuyla ilgili olarak The Verge sitesine gönderdiği bir e-posta iletisinde, “Android’i seviyoruz.” dedi. “Ancak ne yazık ki, bu uygulamayı geliştirmeye devam etmek için mühendislik bant genişliğimiz yok.”

İşte yöneticinin mesajından, Android uygulaması geliştirmenin zorluklarıyla ilgili açıklama:

“Kısa hikâye, telefon üreticilerinin her biri belirli kamera özelliklerine farklı erişime sahip kendi Android versiyonlarını yaratmaktan hoşlanıyor. Sonuç olarak, her telefonun uygulamasında, telefon modeline göre farklı özelliklere sahip olduğu rastgele bir uyumluluk listesi ortaya çıktı. Sorun, Android’in her yeni sürümü çıktığında daha da kötüleşiyor, çünkü bu, telefon üreticilerinin telefonlarıyla yaptığı özel değişiklikleri ihlal ediyor.”

Barros, iOS’in kamera özelliklerine erişimi standartlaştırdığını söyledi. Bu da Moment’ın Pro Camera uygulamasının iOS versiyonunu geliştirmesini daha kolay hâle getiriyor. Ancak, Android’in farklı versiyonları birbiriyle tutarlı değil, her sürümde geliştiricilerin kamera özelliklerine erişmesinde değişiklik oluyor. Hatta Barros’un söylediğine göre, aynı üreticinin telefonlarında bile Moment’ın yeni özelliklere odaklanmak yerine uyumluluk için çok zaman harcaması gerekiyor.

Barros, Moment Pro Camera uygulamasının Play Store’da kalmaya devam edeceğini kaydetti. Uygulama PlayStore’da 26,99 TL’ye satılmaya devam ediliyor. Aynı zamanda Moment lenslerini Android telefonlarla kullanmaya devam edebileceksiniz. Barros, Android’i kılıflar ve ürünlerle desteklemeye devam edeceklerini kaydetti. Ancak yeni telefonlar ve Android sürümleri çıktıkça, Moment Pro Camera uygulamasını, onlarla uyumlu olması amacıyla güncellemeyecek.

İLGİLİ HABERLER