Teknoloji

Moleskine Smart Writing Set ile dijital ve analogu birleştiriyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

moleskine smart writing set

Her ne kadar dijital bir çağ içinde olsak da, bu durum kalemin kılıçtan keskin olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Samsung Galaxy Note, Microsoft Surface ve Apple iPad Pro gibi cihazların varlığı da kalemin halen insanlık için ne kadar önemli bir araç olduğunun kanıtı olarak gösterilebilir. Yine de, söz konusu cihazlar sürekli olarak not almayı sevenler için gerçek kağıt üstüne gerçek kalemle yazı yazmanın verdiği hazzı yaşatmıyor. Tüm ününü fiziksel yazı ürünlerine borçlu olan Moleskine, bu sefer işin dijital tarafına da el atıyor. Moleskine Smart Writing Set, elle alınan notları veya yapılan çizimleri dijital ortama taşıyor.

Moleskine, bu tarz bir çözüm sunan ilk şirket değil. Daha öncesinde Livescribe, Neo Smartpen ve dijital yazım-çizim işleri üzerine uzmanlaşan Wacom gibi şirketler, kağıt ve kalemle alınan notları dijital ortamda yedeklemek için çözümler sunmuşlardı. Moleskine, işin hem fiziksel hem de dijital boyutunu yönetecek bir çözümle bugüne kadar ortaya çıkan benzer servislerden başka bir yerde konumlanmayı başarıyor.

moleskine-smart-writing-set-070416-2

Moleskine Smart Writing Set, üç farklı ürünün birleşiminden oluşuyor. Şirketin bu set için geliştirdiği özel defter “Kağıt Tablet” adını taşıyor. Defterin görüntüsünde yuvarlatılmış köşeler gibi tablet tasarımında rastlanan unsurların varlığı hemen dikkat çekiyor. Defterin sayfaları üzerinde bulunan ve sayıları bir hayli fazla olan görünmez noktalar ise kalemin sayfadaki yerini tespit etmesini sağlıyor.

moleskine smart writing set

Defterin ardından sıra Moleskine Pen+ adını taşıyan özel kaleme geliyor. Kalem, gücünü rakip bir ürün olan Neo akıllı kalem ile aynı teknolojiden alıyor. Bu garip görünüşlü kalemde bulunan kamera, defterin üstünde bulunan noktalar aracılığıyla konumunu tespit ediyor. Kalemin topladığı veriler daha sonrasında eşlenmiş uygulamaya aktarılıyor ve bu uygulama aracılığıyla kağıda dökülen yazı veya çizimin dijital bir kopyası oluşturuluyor.

Mobil uygulama ayağında ise iOS ve Android kullanıcılarına farklı çözümler sunuluyor. iPhone sahipleri, Pen+’ı Moleskine’in mevcut Notlar uygulamasıyla birlikte kullanabiliyor. Android’de ise Neo’nun Notlar uygulamasını kullanmak gerekiyor.

Moleskine Smart Writing Set, Moleskine’in çevrim içi mağazası ve dünya genelindeki yetkili satıcılar üzerinden temin edilebiliyor. Sete sahip olmak için 199 dolar ödemek gerekiyor. Paper Tablet defterlerin fiyat etiketinde ise 29.99 dolar yazıyor.

İLGİLİ HABERLER