Teknoloji

Microsoft’un Photosynth uygulaması birkaç hafta içinde Windows Phone 8 telefonlara ulaşacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft’un 360 derece panoramik fotoğraflar çekmeye olanak sağlayan Photosynth uygulaması Windows Phone 7.5 cihazları için Windows Phone Mağaza’da mevcuttu. Ancak Windows Phone 8’in yayınlanmasıyla birlikte çıkan bu işletim sistemli cihazların sahipleri mağazada bu fotoğraf uygulamasına rastlamadı. Anlayacağınız gibi uygulama Microsoft’un en son mobil işletim sistemini desteklemiyordu.

Photosynth ekibinden durumla ilgili açıklama geldi, neyin yanlış gittiğini detaylandırdılar. Ayrıca uygulamanın WP8 versiyonunun da haftalar sonra çıkacağı kaydedildi. Photosynth ekibi tarafından Twitter’da paylaşılan mesaja göre uygulama önemli sayılabilecek birkaç telefondaki sürücü problemleri nedeniyle sorun yaşadı. Ortada fazla Windows Phone 8 telefonu yok, ancak varolanlar da ekosistemin önemli bir bölümünü teşkil edecek niteliğe sahip. Ekip yaşanan bu sorunları çözmeye ve birkaç hafta içinde uygulamayı Windows Phone 8 platformu için sunmayı planlıyor.

Nokia’nın Windows telefonları için Finlandiyalı şirketin hazırladığı özel bir panoramik fotoğraf uygulaması bulunuyor. Bu nedenle Lumia 920 ve 820 sahipleri Photosynth uygulamasının eksikliğini çok fazla hissetmiyor olabilir. Ancak diğer WP8 telefonlar için aynı yorumu yapmak zor.

İlgili >> Twitter (@photosynth)

İLGİLİ HABERLER