Teknoloji

Microsoft’un birinci Windows 8.1 güncellemesi dosya paylaşım sitelerinden sızmaya başladı

Microsoft’un Windows 8.1’e getirmeyi planladığı ilk güncellemeye ait detaylar sızmaya başlamıştı. Çeşitli dosya paylaşım siteleri de mart ayında beklenen çıkış öncesinde bu sürümün dağıtımına başladı. İlk sürüm Microsoft’un Windows 8.1’de klavye ve fare deneyimini iyileştirmek için çeşitli çalışmalar yaptığını gösteriyor.

microsoft-windows-8-1-update-1-030214

En dikkat çekici değişikliklerden bir tanesi de Microsoft’un Windows 8 tarzı uygulamalarda yapmayı planladığı değişiklik. Değişiklik sonrasında tam ekranda açılan uygulamaları fareyle kapatmak, küçültmek veya diğer uygulamalarla yan yana getirmek mümkün olacak. Bu değişiklikle fare kullanmayı seven kullanıcıların uygulamalar içinde gezinmesi çok daha kolay hâle gelecektir.

Benzer iyileştirmelerin Başlangıç Ekranı üzerinde de yapılması bekleniyor. Canlı Kutucuklar üstüne sağ tıklama yapmak içinde yeniden boyutlandır, sabitlemeyi kaldır ve daha fazla seçeneğin bulunduğu bir menü çıkaracak. Ayrıca Microsoft Windows 8.1 Güncelleme 1 ile Başlangıç Ekranı içine ara butonu ve bilgisayarı kapatma seçeneği de ekleyecek. Arama butonu alışılmış kenar çubuğu üzerinden işleyecek, bilgisayarı kapat seçeneği de mevcut durumda kenar çubuğu menüsüne gizlenmiş yeniden başlatma, kapatma ve uyku moduna alma seçeneklerini daha fazla göz önüne getirecek.

Bunlar dışında Microsoft PC ayarları bölümüne denetim masası bağlantısı ekliyor. Ayrıca şirket ufak tefek masaüstü değişiklikleri de getiriyor. Masaüstü görev çubuğuna eklenecek yeni bir seçenek sayesinde Mağaza’dan indirilen uygulamaları görev çubuğuna sabitlemesim mümkün olacak. Tüm Metro uygulamaları burada görüntülenebilecek ve uygulamaların üstünde fare bekletildiğinde normal pencere görünümü belirecek. Eğer bir Metro uygulamasını masaüstünden açarsanız, siz uygulamayı kullanmaya başlayıncaya kadar görev çubuğu yerinde kalmaya devam ediyor. Bunun gerçekten böyle mi tasarlandığı, yoksa bir hata mı olduğu bilinmiyor. Bu arada fareyi Metro uygulamasının alt kısmında bekletince görev çubuğu görünmüyor.

Yukarıda saydıklarımızın dışında Güncelleme 1 içinde dikkate değer değişiklikler görünmüyor. Ancak dağıtıma çıkan versiyonun 14 Ocak tarihinde, yani üç hafta önce derlenmiş olmasını da belirtmek gerekiyor. Yani, bunun sonrasında yapılmış veya yapılacak değişiklikler de olabilir. Microsoft’un Windows 8.1’in birinci güncellemesini 11 Martta, nisan ayındaki Build geliştiriciler konferansından önce, yayınlaması bekleniyor.

İlgili >> The Verge

[Görsel – The Verge]

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER