Teknoloji

Microsoft’tan toplantılar için yeni web kamerası ve hoparlör

microsoft web kamerası
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft’un uzun zamandır beklenen yeni web kamerası, evden çalışma ve eğitim dönemi için tasarlanmış bir dizi aksesuarla birlikte duyuruldu. Yeni bir Microsoft web kamerası söylentileri yıllardır ortalıkta dolaşıyordu ve sonuçta Microsoft’un Modern Webcam olarak adlandırdığı şey ortaya çıktı. Bu ürün haziran ayında 69,99 dolar fiyat karşılığında satın alanlara dağıtılmaya başlanacak. Microsoft Modern Webcam temelde oldukça basit ve uygun fiyatlı bir 1080p web kamerasıdır.

Microsoft Modern Webcam, 30 fps’de 1080p HDR çıkışını destekler ve bilgisayara USB-C ile değil, USB-A ile bağlanır. Microsoft Surface Hub 2’de bulunan 4K web kamerası gibi değildir ve Windows Hello desteğini de içermez. Bu gerçekten de basit bir web kamerası, öğrenciler veya çalışanlar için mevcut bir dizüstü bilgisayara veya PC’ye hızlı bir şekilde daha iyi bir görüntülü arama seçeneği eklemek için tasarlanmış. Ayrıca Microsoft, kullanıcıların web kamerasının ne zaman etkin olduğunu kolayca görmelerini sağlamak için bir gizlilik kapağı ve LED göstergesi de eklemiş.

microsoft modern usb-c speaker

Ayrıca Microsoft yeni bir USB-C hoparlörü de piyasaya sürüyor. Modern USB-C Speaker, öncelikle Microsoft Teams için tasarlanmış. Toplantılar için hızlı eylemler içeren Teams için bir kontrol paneli başlatmak için bir düğme de içeriyor. Microsoft’un USB-C hoparlörü, ses kalitesini iyileştirmek için çok yönlü mikrofonlar içeriyor ve arka plan gürültüsünü gideriyor. Koyu kumaş tasarımının üst kısmında sessiz, ses seviyesi ve çağrı düğmesi kontrolleri de var.

Bu hoparlör, yaklaşık 15 santimetre genişliğinde bir gövdeye sahip, USB-C kablosu için bir muhafaza alanı içeriyor. Ayrıca taşıma çantası da birlikte veriliyor. Öncelikle toplantılar için tasarlanmış olsa da, hoparlörden herhangi bir ses çıkışını da alabilirsiniz. Böylece müzik için de uygun olacaktır. Microsoft’un USB-C hoparlörü, haziran ayında 99,99 dolarlık fiyatla yurt dışında satışa sunulacak.

Ayrıca Microsoft dün, yeni USB ve kablosuz kulaklıkların yanı sıra Surface Headphones 2 Plus’ı da piyasaya sürdü. Her üç cihazda da bir Microsoft Teams düğmesi bulunuyor. Bunlar hakkında daha fazla bilgiyi buradan okuyabilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER