Teknoloji

Microsoft yeni Windows 10 cihazlarıyla ilgili ipuçları verdi

windows-10-computex-030615

Microsoft, Windows 10’u 29 Temmuzda yayınlayacağını resmen açıklamıştı. Tayvan’da düzenlenen Computex fuarında da Windows 10 işletim sistemiyle birlikte gelecek yeni cihazlardan bazıları görücüye çıktı. Asus Transformer Book T100HA en etkileyici Windows 10 cihazlarından biri olurken, Dell’in 15 inç XPS dizüstü bilgisayarı da, 13 inç’lik kardeşinin sanal sınırsızlık sunan InfinityEdge ekranını ödünç alarak etkileyici bir görüntü sunuyor. HP’nin yeni tableti de devrimci not alma yetenekleriyle ön plana çıktı.

Microsoft’un orijinal ekipman üretici biriminin başkan yardımcısı Nick Parker, melez bir HP cihazının daha örtüsünü kaldırdı. Manyetik menteşesi sayesinde esnek bir yapıya kavuşan cihaz, bir tablet gibi kullanılabiliyor. Cihazın kalemi sayesinde Windows 10’un yeni internet tarayıcısı Microsoft Edge üzerinde not almak da mümkün oluyor. Toshiba’nın Windows 10 işletim sistemli yeni ikisi bir arada cihazı Toshiba Astrea da, Computex 2015’te boy gösterdi. Astrea, 4K çözünürlüklü ekranı ve yüz tanıma özelliğine sahip kamerasıyla dikkat çekiyor.

Asus’un Intel i7 işlemcili monitör bilgisayarı Asus Zen AiO ve Acer Aspire Z3-710 da, Computex’te tanıtılan masaüstü Windows 10 cihazları arasında ön plana çıkmayı başardılar.

İLGİLİ HABERLER