Teknoloji

Microsoft yeni SkyDrive özelliklerini açıkladı

Microsoft iki adet yeni SkyDrive özelliğini kutusundan çıkarttı. Bunlardan ilki Windows 8’in getireceği avantajlardan kolayca faydalanmayı  ve kullanıcıların tüm SkyDrive dosyalarına dokunmaya da elverişli bir arayüz aracılığıyla erişmeyi sağlayacak Metro tarzı bir uygulama. Bu uygulama sayesinde SkyDrive kullanıcıları Windows 8’in nimetlerinden faydalanırken, diğer Metro uygulamaları aracılığı ile de SkyDrive’a veri yükleme, belge ve fotoğraf paylaşma imkanına sahip oluyorlar.

İkinci uygulama ise SkyDrive’ı Microsoft’un işletim sistemleri ile çalışan bilgisayarların masaüstüne getiriyor. Bu uygulama ile beraber Windows kullanıcıları alıştıkları Windows Explorer arayüzünü kullanarak SkyDrive’a dosya atabilecekler. Microsoft, bu uygulama aracılığı ile SkyDrive’a dosya atarken 2 GB’lık bir limitin olacağını ve uygulamanın SkyDrive klasörüyle otomatik olarak – tıpkı Dropbox gibi – eş zamanlanacağını açıkladı.

Microsoft aynı zamanda bilgisayardaki SkyDrive’a yüklü olmayan dosyalara SkyDrive aracılığı ile erişmenin yeni bir yolunu da tanıttı. Bu özellik Windows 8 yüklü bilgisayarlar aracılığı ile kullanılabilecek. Yazılım devi gelecekte bu uygulamayı paralı hale getireceği konsundaki dedikodulara ise kesin bir cevap vermedi ancak tanıtım videosundaki bir görüntüde 75 GB’lık bir depolama alanının varlığı göze çarpıyor. Bu ipucu doğrultusunda Microsoft’un gelecekte paralı ya da parasız biçimde daha fazla depolama alanını kullanıcılarına sağlaması bekleniyor. Microsoft’un Windows SkyDrive uygulaması Windows 8’in tüketici demosu aracılığı ile kullanıcılarla buluşacak.

İlgili – Microsoft Blog

İLGİLİ HABERLER