EğlenceTeknoloji

Microsoft xCloud oyun servisi ve yeni oyunlarla ilgili detaylar açıkladı

microsoft xcloud
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft xCloud abonelik tabanlı oyun servisinin 2020 yılı içinde çıkacağını açıkladı. Şirket tam olarak bir tarih vermese de, bu servisten oynanabilecek yeni oyunlarının bazılarının bilgilerini geldi. Aynı zamanda bu oyunlar mevcut Game Pass aboneliklerine de gelecek. Anlaşılan o ki, gelecek yıl oyun servisleri arasındaki rekabet iyice kızışacak.

Söz konusu duyurular Microsoft’un Xbox odaklı etkinliği olan XO19’da yapıldı. Londra’da düzenlenene bu etkinlik tam da Google’ın oyun yayın servisleri dünyasına giriş yapacak Stadia’nın çıkışı zamanında gerçekleşti. Microsoft, Google’ın ilk olarak çıkma avantajının, ödemeler, özellikler, oyunlar ve Stadia’nın uğraşmak zorunda olduğu diğer sorunlar nedeniyle etkisiz hâle gelmesini umuyor.

Game Pass şu anda PC üzerinde ön izleme döneminde bulunuyor. Microsoft henüz kesin bir tarih vermedi, sadece 2020’de çıkışın planlandığını kaydetti. Aynı yıl Microsoft Windows 10 desteğini, PC üzerinden oyun oynama imkanını ve mobil tarafta da Android’e açılımı sunmayı hedefliyor.

xCloud servisinin fiyatı da henüz bilinmeyenler arasında yer alıyor. Tüketicilerin neler için ödeme yapmak isteyeceklerini, gerçek maliyetlerin neler olduğunu kestirmek biraz zaman alacak gibi görünüyor. Microsoft da bir süre beklemede kalıp durumu görmeye çalışacaktır.

Ancak xCloud ile ilgili kesinleşenler arasında oyuncuların şu anda Microsoft’un Game Pass abonelik servisi altında sunulan tüm oyunlara erişebileceği bilgisi var. Yüzlerce PC veya konsol oyununa düzenli biçimde yenileri de eklenecek. Bu da birçok oyuncunun ilgisini çekecektir.

Yakında yeni oyun kumandaları da desteklenecek. Bunların arasında PlayStation 4 ile birlikte satılan Sony’nin DualShock 4 kumandası da bulunuyor. Kanada, Hindistan, Japonya ve Batı Avrupa gibi bölgeler de çok yakında kapsama dahil edilecek.

Game Pass, 2020 boyunca birçok eski ve yeni oyunu bünyesine ekleyecek. Final Fantasy’nin 7’den 15’e tüm versiyonları, Darksiders 3, Flight Simulator ve aralarında Obsidian’ın Honey, I Shrunk the Survival Game oyununun da bulunduğu yeni oyunlar da yer alıyor.

Xbox’a gelecek yeni oyunlar

Bu arada XO19 etkinliğinde henüz duyurusu yapılmamış birkaç oyunun yeni özellikleri ve oynama videoları da paylaşıldı:

Everwild, Rare’ın hazırladığı yemyeşil bir ormanın çevresine gizlice girmeyi ve fantastik hayvanlardan kaçınmayı veya onlarla etkileşmeyi içeren yeni bir oyun.

Life Is Strange oyununun yapımcısı Dontnod’dan gelen yeni bir oyun olan Tell Me Why, garip bir tür paranormal bağlantıya sahip bir çift ikizin hikayesi çerçevesinde gelişiyor. Özellikle ikizlerden biri, oyun kahramanları arasında yaygın olmayan şekilde bir transseksüeldir ve şirket karakterin temsilinin orijinal olduğundan emin olmak için GLAAD ile birlikte çalıştı.

Age of Empires IV, için  sadece tatmin edici bir oyun oynama videosu gösterildi. Gerçek zamanlı strateji meraklıları bundan daha fazlasını isteyeceklerdir, ancak şüphesiz bu saygıdeğer franchise’ın modern bir görünüm elde etmesinden heyecan duyuyorlardır.

İLGİLİ HABERLER