Teknoloji

Xbox One’ın gelecek güncellemesi yeni oyun merkezlerini ve şeffaf kutucukları getiriyor

xbox-one-beyaz-120814

2015’in sadece iki haftasının geride kalması Microsoft’u oyun konsolu Xbox One için yeni güncellemeler hazırlamaktan alıkoymuyor. Düzenli güncelleme yayınlama alışkanlığından vazgeçmeyen Microsoft, şubat ayında yayınlayacağı Xbox One güncellemesinin detaylarını açıkladı. Konsola yeni özellikler kazandıracak olan söz konusu güncelleme, TV fonksiyonlarını da geliştirecek.

Oyun merkezleri Xbox One’ın Şubat 2015 güncellemesinin odak noktasını oluşturuyor. Xbox One’a güncellemeyle birlikte eklenecek bu yeni bölüm aracılığıyla kullanıcıların sahibi olduğu her oyun için özel bir bölüm oluşturulacak ve bu merkezlerde oyuna sahip olan arkadaşları, oyun kliplerini veya canlı oyun yayınlarını, popüler Twitch yayıncılarını görmek mümkün olacak. Oyun merkezlerinde bir oyunu başlatmak için farklı modlar da bulunacak.

TV kanadındaki yenilikler arasında ise OneGuide’ın kapsama alanına Hollanda’nın girmesi; Fransa, Almanya, Meksika ve Brezilya’da AV alıcıları ve set üstü kutuları için destek sunulmaya başlaması bulunuyor. Birleşik Krallık, Almanya, Fransa, İspanya ve İtalya’daki Xbox One Dijital TV Vericisi sahipleriyse güncellemeyle birlikte Windows Phone ve Android’de Live TV canlı yayın desteğine erişiyor.

Windows 8 ve Windows Phone’da Canlı Kutucuklar için şeffaflık özelliği sunmayan Microsoft, şeffaf kutucukları şubat güncellemesiyle Xbox One’a getiriyor. Şeffaf kutucuklar geçmiş aylarda sunulan kişiselleştirilebilir arka plan özelliğinin bir parçası olarak Xbox One sahiplerine ulaştırılacak.

İLGİLİ HABERLER