Teknoloji

Microsoft Xbox One’ın sevkiyat rakamı 10 milyona ulaştı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

xbox-one-220513 (640 x 441)

Microsoft, geçtiğimiz yılın ekim ayında piyasaya sürdüğü yeni nesil oyun konsolu Xbox One’ın sevkiyat rakamının 10 milyona ulaştığını açıkladı. Xbox One’ın konsol pazarındaki en önemli rakibi Sony PlayStation 4 bu rakamı üç ay önce yakalamıştı. Microsoft’un duyurduğu rakamın doğrudan tüketicilere yapılan satışlarla sınırlı olmadığını, perakende satış noktalarına yapılan sevkiyatların da bu hesaba dahil edildiğini belirtmekte fayda var.

Art arda 9 ay boyunca satış konusunda Xbox One’ı geride bırakan PS4, toplamda 13 milyon satış rakamına ulaşmış durumda. Ancak Microsoft cephesi Sony’nin bu serisinin sonunun geldiğine inanıyor. Microsoft’un cihaz ve stüdyo şefi Yusuf Mehdi, yıl sonuna yaklaşılan şu günlerde Xbox One’ın iki haftadır ABD’deki 8. Nesil konsol satışlarının zirvesinde yer aldığını dile getirdi.

Xbox One satışlarının artmasındaki en önemli etken ise konsolun ABD’deki satış fiyatında yapılan 50 dolar tutarındaki geçici indirim. Yusuf Mehdi de indirimin ardından satışların önemli ölçüde arttığını söylemekten çekinmedi ve indirimin devreye girmesinin ardından satışların bir önceki haftanın üç katına çıktığını ifade etti.

İLGİLİ HABERLER