EğlenceTeknoloji

Microsoft’tan Nintendo Switch ve PS4 sahiplerini üzecek karar

cuphead nintendo switch microsoft xbox
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft, Xbox için hazırladığı özel oyunlardan biri olan Cuphead‘i Nintendo Switch‘e taşıyarak pek çok kişiyi şaşırtmıştı. Yazılım devinin bu hareketine Nintendo da kamuya açık bir teşekkürle karşılık vermişti. Microsoft kısa bir süre önce ise Ori and the Blind Forest Definitive Edition‘ı Nintendo Switch’te oyuncularla buluşturacağını duyurmuştu.

Microsoft ve Nintendo, çapraz platform oyun desteği konusunda da birlikte çalışıyor. Bu yakın işbirliğine rağmen, bundan böyle Microsoft’un Xbox için özel olarak hazırladığı oyunları Nintendo Switch’te görmek mümkün olmayacak. PlayStation 4 de aynı yaklaşımdan payını alacak.

Microsoft tarafından gameindustry.biz sitesine gönderilen açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “Geçtiğimiz yıl bizim için heyecan verici bir zaman dilimi oldu. Xbox Game Studios bünyesindeki iç kreatif ekibimizdeki kişi sayısını iki kattan fazla artırdık. Bu yeni stüdyolara geçiş sürecinde diğer platformlara yönelik bazı taahhütlerimizin olduğunun ve onları onurlandırmamız gerektiğinin farkındaydık. Ancak artık yeni stüdyolarımız doğrudan bizim platformlarımız için oyun yapmaya odaklanacak. Kendi bünyemizde geliştirdiğimiz Xbox oyunlarını diğer platformlara açmak gibi bir planımız yok. Çapraz oyun ve oyunların geliştiricilere esneklik sağlayacak şekilde gelişimine olan inancımız ise tam.”

Bu açıklama; Forza, Gears, Halo ve hatta Killer Instinct gibi oyunları Nintendo Switch veya PlayStation üzerinde oynamayı bekleyenlerin umutlarını yok edecek türden. Microsoft, Xbox için hazırladığı birinci taraf oyunların çapraz platform desteği konusundaki çalışmalarında xCloud’a odaklanmaya hazırlanıyor. Ancak bulutta sunulacak oyunların erişimi konusunda Sony ve Nintendo’nun platformlarında xCloud uygulamasına izin vermeleri gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER