Teknoloji

Microsoft’tan Xbox için çevre dostu ve sürdürülebilir yeni oyun kumandası

microsoft xbox remix special edition

Microsoft Xbox için çevre dostu ve “sürdürülebilir” yeni bir oyun kumandası hazırladı. 22 Nisan’da kutlanacak Dünya Günü’ne yönelik bir ürün olarak lanse edilen oyun kumandası “Xbox Remix Special Edition” adını taşıyor. Oyun kumandasını “sürdürülebilir” kılan unsur ise geri dönüştürülmüş malzemelerden üretilmesi.

Xbox Remix Special Edition’ın yapımında eski oyun kumandalarının, otomobil farı kapaklarının ve CD’lerin bulunduğu belirtiliyor. Her bir kumandanın kendine özgü bir görünüme sahip olacağı ifade edilirken, kullanıcılara ekstra bir özellik sunulmuyor.

Her bir kumandanın üçte birinde geri dönüştürülmüş reçine ve yeniden zımparalanmış malzemeler kullanılırken, Microsoft geri dönüştürülmüş malzeme yelpazesinin genişliğine dikkat çekiyor. Bazı malzemelerin yeniden zımparalandığını belirten şirket, bu malzemelerin dayanıklılığında ve performansında bir problem olmadığının altını çiziyor.

Microsoft, geri dönüştürülmüş reçinenin yeniden zımparalanmış malzemeler ile birleşimini “ince varyasyonlar, kıvrımlar, işaretler ve dokuya sahip özel, toprak tonlu renkler – her Remix Special Edition kumandasına özel bir görünüm ve hissiyat veriyor” ifadesiyle tanımlıyor.

Ancak şirket tarafından paylaşılan ürün görselleri, bu tanımlamanın altını doldurmaya pek yetmiyor. Yine de, her bir Xbox Remix Special Edition’ın diğerinden biraz farklı görüneceği anlaşılıyor. Oyun kumandasının tamponlarında, yan kavrama alanlarında ve tetik tuşlarında görülen “topografik doku deseni” ise Microsoft tarafından “Dünya’nın dinamik manzarasına gönderilen bir selam” olarak tanımlanıyor.

Oyun kumandasının ön tarafında, D-Pad’de ve Xbox butonunda görülen yeşil rengin ilhamını likenden aldığı belirtildi. Kompozit bir organizma olan liken, Microsoft’un merkezinin bulunduğu Redmond şehrinin yer aldığı bölgede sıklıkla görülüyor.

Microsoft Xbox Remix Special Edition için ne kadar ödemek gerekiyor?

Xbox Remix Special Edition’ın kutusundan yeniden şarj edilebilir bir batarya da çıkıyor. Bu bataryanın tek başına 25 dolar karşılığında satıldığını belirtmekte de fayda var.

Microsoft Xbox Remix Special Edition için 85 dolar ödemek gerekiyor. Bunun yeniden şarj edilebilir bataryayla birlikte satılan standart Xbox oyun kumandasının fiyatından 25 dolar daha fazla olduğunu belirtmekte fayda var. Ön satışa çıkan kumanda, 18 Nisan itibarıyla raflarda yerini alacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER