Teknoloji

Microsoft “Windows TH” ismini yanlışlıkla ortaya çıkardı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

windows-th-290914

Microsoft’un yeni Windows sürümünün ismini bu hafta içinde duyurması bekleniyor. Ancak şirket geçtiğimiz haftasonu Teknik Ön İzleme sitesinde “Windows TH” ismini yanlışlıkla paylaşarak yeni sürümün ismi konusundaki heyecanın dozunu biraz azalttı. TH’nin sürüm için kullanılan Threshold kod adının kısaltması olduğu anlaşılırken, sitede Windows TH isminin yanında “Windows işletim sisteminin gelecek versiyonu” bilgisi yer alıyor. Hatanın farkına varan Microsoft siteyi bir süre sonra yayından kaldırsa da, bilgilerin yayılmasına engel olamadı.

Microsoft’un 30 Eylül Salı günü San Francisco’da düzenleyeceği etkinlikle Windows Threshold ismini açıklayacağı belirtilirken, işletim sisteminin de ekim ayının ilk günlerinde yayınlanacağı söyleniyor. Windows TH isminin geçici olarak kullanıldığı da halen söylentiler arasında yer alıyor.

Windows TH’nin ekim ayının  başlarında yayınlanacağı bilgisi de Teknik Ön İzleme sitesine bakıldığında anlaşılıyor. Sayfada “BT profesyonelleri için ne yenilikler var?” isimli bir bağlantı da bulunuyor, ancak herhangi bir sayfaya yönlendirme yapılmıyor. Windows 9 olarak da anılan yeni sürümün yeni bir Başlat menüsü, arayüz değişiklikleri, bildirim merkezi ve sanal masaüstleri gibi yenilikler getirmesi bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER