Teknoloji

Microsoft Windows için kendi SIM kartını geliştiriyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft

Microsoft çok yakında LTE erişimini biraz daha kolay hâle getirmek istiyor, bunun için kendi SIM kartını yapıyor. Yazılım devi Windows 10 cihazlarının çeşitli mobil operatörlere sözleşme olmaksızın bağlanmalarını sağlayacak hücresel veri uygulamasını test ediyor.

Hücresel veri uygulaması şirketin Windows Mağazasında yayınlandı, ancak şirket henüz bu servisle ilgili planlarını net şekilde açıklamadı.

Microsoft kendi SIM kartını sunabilir

Uygulama Windows 10 ile çalışacak şekilde tasarlandı ve bir Microsoft SIM kartına ihtiyaç duyuyor. Yazılım devinin bu SIM kartı hangi ülkelerde satmayı planladığı ve hücresel veri fiyatlandırması belli değil. Ancak şirketin veri iletişim planlarını Windows Mağaza üzerinden satmayı planladığı anlaşılıyor, bu da veri tüketiminin bir Microsoft hesabına bağlanacağı anlamına geliyor.

Uygunluk durumuna bağlı olarak, Redmond şirketi Windows 10 kullanıcılarını iş ortakları mobil operatörler üzerinden internete bağlamak için kendi sanal mobil operatörlüklerini de kurabilir. Sözleşme durumunun olmayışı çeşitli iş ortaklarıyla kendi ağını oluşturmaya ihtiyaç duyabileceğini gösteriyor. Ancak şirket Apple’ın kendi SIM kartıyla sunduğuna benzer bir erişim yöntemi de geliştirebilir.

Yazılım devinin bu gizemli hücresel veri uygulamasıyla ilgili planlar kısa zaman içinde daha da netleşecektir. Bu arada söz konusu uygulamayı ve SIM kartları Türkiye’de görmeyi beklemediğimizi belirtelim.

İLGİLİ HABERLER