Teknoloji

Microsoft Windows Phone konuşma sistemini iyileştiriyor

Windows Phone içinde bir konuşma tanıma sistemi mevcut, ancak Türkçe tanınan diller arasında yer almadığı için bu özelliği pek fazla kullanmadığınızı tavsiye ediyoruz. Microsoft’un Türkçe desteğini sunmasını bekleyeduralım, şirket Bing destekli bu konuşma tanıma sistemini geliştirmeye devam ediyor. Arama yapma ve yazılı mesajlar hazırlama gibi işlerde ses tanıma özelliğinin kullanımında iyileştirmeler yapıldı. Microsoft’un iddiasına göre bu iyileştirmeler sonucunda arama sonuçları iki kat daha hızlı geliyor, kelimelerin seçimindeki isabet oranı da yüzde 15 artırılıyor.

windows-phone-konusma-180613 (640 x 427)

Microsoft Research içerisinde yürütülen ve Derin Nöral Ağlar olarak bilinen çalışma bu iyileştirmelerin kaynağı olarak biliniyor. Yazılım devinin söylediğine göre sistem biyolojik sistemlerin büyük veri kümelerini analiz etme ve benzer desenleri tanımasına benzer bir yöntemi izleyerek örnekleri algılıyor.

Microsoft daha önce de Windows Phone ses tanıma için “akış modu” olarak adlandırabileceğimiz bir işlevden de bahsetmişti. Bunun sayesinde de kullanıcılar bir yandan konuşurken bir yandan da konuştukları kelime veya kelime gruplarına göre internette arama yapabiliyordu. Yapılan iyileştirmelerle birlikte hız ve doğruluk daha da artırılmış oldu.

İlgili >> Bing Blog

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER