Teknoloji

Microsoft: Windows Phone ile üçüncücüyüz, BlackBerry’den korkmuyoruz

Microsoft yazılımcı konferansı Build’de Windows 8.1’e odaklanmış olsa da, Windows Phone ile ilgili bazı oturumlar düzenlemeyi ihmal etmiyor. The Verge sitesine konuşan Windows Phone’un kıdemli ürün müdürü Larry Lieberman, şirketin Windows Phone 8’in ilerlemesine dair perspektifini özetledi. Şu anda mobil işletim sistemleri arasındaki üçüncülüklerinin sağlam olduğunu belirten Lieberman, bunun önemli bir haber olduğunu ifade etti. Windows Phone geçtiğimiz mayıs ayında BlackBerry’yi geride bırakmayı başarsa da, mobil işletim sistemleri pazarında Android ve iOS’in hakimiyeti halen devam ediyor.

nokia-lumia-920-on-inceleme-00002

Windows Phone’un takipçisi BlackBerry Lieberman’ı endişelendirmişe benzemiyor. Kanadalı şirketin kendilerinin sunduğu bazı şeyleri sunamayacağını söyleyen Microsoft yöneticisi, farklı fiyat noktalarıyla çok geniş bir kitleye hitap etmelerinin önemini vurguladı. Düşük fiyatlı cihazların sunulmasında Nokia’nın platform üzerindeki etkisinin önemli bir yere sahip olduğu belirtilirken, Microsoft’un hedefinin üçüncülükle sınırlı olmadığı Lieberman’ın sözlerinden anlaşılıyor. Lieberman Windows Phone’un şu anda pazardaki tüm rakiplerinden daha hızlı bir büyüme içinde olduğunun altını çizerek işletim sistemine olan güvenini bir kez daha belli etti.

Windows Phone’un büyümesinin daha hızlı olması için Microsoft’un birincil donanım ortağı konumunda olan  Nokia da ciddi bir çaba sarfediyor. Şirket Windows Phone işletim sistemli Lumia serisini düzenli olarak yeni akıllı telefonlarla güçlendirirken, Microsoft’un Windows Phone serisine yapılacak güncellemeleri beklettiği görülüyor. Ancak Build 2013’te Windows Phone ile ilgili önemli bir etkinlik veya duyurunun planlanmamış olması Microsoft’un Windows Phone için farklı bir yaklaşım içine girebileceğini gösteriyor.

Windows Phone 8.1’e dair sızıntılar hakkında konuşmayı reddeden Lieberman, şirketin çok sayıda geri bildirim aldığını doğruladı. Geri bildirimlerin kendileri adına önemli olduğunu söyleyen Windows Phone yöneticisi, Bildirim Merkezi’ne yönelik talebin ilk sırada olduğundan haberdar olduğunu dile getirdi. Microsoft’un geliştircileri cezbedecek cihazlara ihtiyaç duyduğuna dair eleştirileri kabul eden Lieberman, bu durumu yumurta-tavuk ilişkisine benzeterek kendi biyonik tavuklarını hazırlamaları gerektiğini söyledi.

İlgili >> The Verge

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER