Teknoloji

Microsoft Windows Phone 8 ile birlikte gelecek yeni Office paketinin detaylarını açıkladı

Microsoft Windows Phone 8 için Office yazılımının yenilenmiş gelecek sürümünü ortaya çıkardı. Şirketten John Jendrezak’ın yazdığı blog yazısında gelecek bazı yeni işlevlerin, geliştirmelerin ve arayüz değişikliklerinin detayları verildi. Office 2013 ile sunulan dolaşım ayarları servisi ve Okumaya Devam Et özelliği sayesinde mobil kullanıcılar masaüstünde bıraktıkları yerden Office dokümanları üzerinde çalışmaya devam edebilecek.

Yazılım üreticisi Windows Phone 8’de kullanılacak Office’in yeni kullanıcı arayüzünü de ortaya çıkardı. “En son” olarak adlandırabileceğimiz bir bölüm altında herhangi bir yerde düzenlenmiş ve bulutla en son eş zamanlanmış çeşitli dosyalar bulunuyor. Microsoft akıllı telefon kullanımı için Office Web Apps üzerinde de bazı optimizasyonlara gitti, dokunma dostu kullanıcı arayüzü kontrolleri de bu yenilikler arasında yer alıyor.

Office’in mobil sürümü üzerinde yapılmış bu değişiklikler sonbaharda çıkması beklenen Windows Phone 8 ile birlikte hayata geçecek.

İlgili >> Microsoft Office Blog

iOS 6 yayınlandığında iPhone 3GS’in çeşitli yeniliklerden mahrum kalacağı söylenmişti. Bu eksik özelliklerden bazıları eklenmişe benziyor. iOS 6 Beta 3 geliştirici sürümünün yayınlanmasıyla birlikte hem paylaşımlı Fotoğraf Yayınları hem de VIP e-posta işlevlerinin emektar iPhone 3GS tarafından da desteklendiği görüldü. Apple da iOS 6 bilgi sayfasını güncelledi ve daha önce yayınlanmış olan kısıtlanmış özellikler listesini değiştirdi.

Yukarıdaki özelliklerin sadece iPhone 4 ve üstü cihazlarda çalışacağı söylenmişti. Bu değişiklikler memnuniyet yaratacak olsa da, iPhone 3GS iOS 6’nın aralarında Flyover ve yol tarifinin de bulunduğu önemli yeniliklerden mahrum kalmaya devam edecek. Bu yenilikler iPhone 4S ve ondan daha yeni cihazlarda çalışacak.

İlgili >> Apple Insider, Apple

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER