Teknoloji

Microsoft etkinlik politikasında yeni bir yaklaşım deneyecek

microsoft copilot ai
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft Windows, oyun ve bulut gibi kategoriler için önümüzdeki aylarda özel etkinlikler düzenlemeyi planlıyor. The Verge sitesinin haberine göre, Microsoft pandemi nedeniyle fiziksel etkinliklerin gerçekleştirilemediği dönemde belli kategorilere odaklı etkinlikler yapma kararı aldı. Söz konusu etkinliklerin ilki 4 Şubat’ta yapılacak. Bu etkinlikte kurumsal uygulamaların ve Microsoft 365’in geleceği üzerine odaklanılacak.

Şirket bulut, oyun, Windows ve güvenlik gibi konular için de önümüzdeki aylarda benzer etkinlikler gerçekleştirecek. Microsoft genellikle duyurularını yapmak için Build veya Ignite gibi büyük ölçekli etkinlikler düzenliyor. Ancak bu bağımsız ve özel etkinliklerle şirketin ürün değişikliklerini daha iyi biçimde anlatabilmesi hedefleniyor.

Microsoft Windows etkinliğinde platformun görsel yenilenmesine ve Windows 10X çalışmalarına odaklanacak gibi görünüyor. Windows arayüzünü yenileme çalışmalarını “Sun Valley” kod adıyla yürüten şirket, platformun sürekliliğini kuvvetlendirmeye öncelik veriyor.

Microsoft’un 2021’de oyun konusunda büyük planları olduğu biliniyor. Bu planlarda Xbox Game Pass ve xCloud önemli yer tutuyor. Oyun etkinliğinde de xCloud’un büyütülmesine yönelik çalışmaların ön planda olması bekleniyor.

Küresel koronavirüs salgınını fırsat bilen Microsoft, etkinlik politikasında farklı bir yaklaşım deniyor gibi görünüyor. Bu yaklaşımın istenilen sonucu vermesi durumunda şirket salgın sonrası dönemde de bu yoldan yürümeye devam edebilir.

İLGİLİ HABERLER