Manşetler

Microsoft Windows Mağaza ve Windows Phone Mağaza’yı aynı çatı altında birleştirmeyi hedefliyor

Microsoft Windows Phone Mağaza ve Windows Mağaza’yı tek bir uygulama mağazası altında birleştirmeyi planlıyor. Şirketin planlarından haberdar olan kaynakların The Verge sitesine aktardıklarına göre, şirketin işletim sistemleri grubu şefi Terry Myerson binlerce Microsoft çalışanının katıldığı bir şirket toplantısında bu hamleyi doğruladı.

windows-8-store-071211Myerson, Windows ve Windows Phone’un gelecek sürümleri için böyle bir geçişi işaret etti. Muhtemelen 2014 ilkbaharında, hemen hemen aynı zamanda gelmesi beklenen Windows Phone 8.1 ve Windows 8.1 için özel güncelleme ile birlikte bu birleşme de başlamış olacak.

Myerson bu tek Windows Mağaza’nın nasıl çalışacağı; yeni modelde Windows Phone uygulamalarının Windows  sistemlere de yüklenip yüklenemeyeceği konusunda bir bilgi paylaşmadı. Yönetici daha önce verdiği bir demeçte geleceğin telefon ve küçük tabletlerde çalışacak Windows RT’de olduğunu söylemişti. Geçtiğimiz günlerde düzenlenen bir analist toplantısında da Windows RT’nin ilk ARM tabletleri olduğunu söylemiş olan yönetici, telefonların tabletlere doğru genişlediğini, bu nedenle gelecekte daha fazla ARM tablet göreceğimizi, bunların arasında Windows ARM tabletlerinde olacağını belirtmişti.

Microsoft’un Apple’ın App Store’undakine benzer bir yaklaşıma gitmesini bekleyebiliriz. Bildiğiniz gibi iPad uygulamaları iPhone’da çalışmıyor, ancak iPhone uygulamaları ölçekleme yöntemiyle iPad’de çalışabiliyor.

Microsoft uzun zamandır bu iki işletim sistemi arasında ortak bir platformun sözünü veriyordu ve kullanıcılara sundukları tüm uygulamaların tüm cihazlarda çalışabilir olması gerektiği düşüncesini savunuyordu.

Eğer Microsoft Windows 8.1 veya Windows RT 8.1 cihazlarında Windows Phone uygulamalarının da çalışmasına izin verirse, Windows 8.1’de sunulacak yeniliklerden biri olan Snap View bu uygulamaların gösterimi için elverişli bir ortam yaratabilir. Daha net bir tablo görmek için Windows ve Windows Phone’un gelecek sürümlerini beklememiz gerekiyor.

İlgili >> The Verge

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER