Teknoloji

Microsoft Windows Konsolu’nun renk düzenini değiştiriyor

Microsoft Windows Konsolu, diğer bir deyişle Komut İstemi renklerinde değişiklik yapıyor. Windows 10 test kullanıcıları, dağıtıma çıkan 16257 numaralı ön izleme sürümü sayesinde yeni renk düzenini deneyimleme fırsatı buluyor.

Windows Konsolu’nun geçmişten gelen mavi rengi hafif bir ton değişikliği geçiriyor. Böylelikle yüksek kontrastlı modern ekranlarla daha uyumlu hâle geliyor. Bunun yanı sıra diğer renk düzenlerinin tamamında da değişiklikler yapılıyor.

Bu küçük bir değişiklik, ancak Windows Konsolu’na aşina olanlardansanız, o hâlde geliştiricilerin uzun zamandır talep ettiği bu değişiklik sizi de memnun edecektir. Aynı zamanda bu amacına uygun bir değişiklik, çünkü Microsoft kendi konsolunu da Bash’in yanında destekliyor. Ayrıca bu, Microsoft’un Windows 10’da küçük detaylara bile önem verdiğini gösteriyor.

16257 numaralı ön izleme sürümünü yükleyen Windows 10 test kullanıcıları değişiklikleri görecektir. Yükseltme yapanlar eski renkleri de koruyacak, böylelikle özelleştirilmiş renk ayarlarının değişmediğinden emin olunacak.

Microsoft Windows 10 test kullanıcılarına yeni renk düzenini uygulamalarını sağlayan, aynı zamanda çeşitli alternatifler sunan bir araç da çıkarmayı planlıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER