Teknoloji

Microsoft’tan Windows 11 dağıtımında ilginç hata

microsoft windows 11
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft Windows 11 güncellemesini (22H2) Release Preview test grubuyla paylaşmaya başladı. Yılın ikinci yarısı için hazırlanan büyük kapsamlı güncelleme, yanlışlıkla güncellemeyi desteklemeyen cihazlara da dağıtıldı.

Yanlışı fark eden kullanıcılar vakit kaybetmeden olayı Twitter ve Reddit gibi platformlarda paylaşmaya başladı. Yine de, eski işlemcili cihazlara sahip yüzlerce Windows Insiders üyesi Windows 10’dan Windows 11’e geçiş yapmayı başardı.

Microsoft’un Windows 11 için uyguladığı minimum donanım gereksinimi kısıtlamaları oldukça sıkı. Şirketin bu politikası milyonlarca PC’nin Windows 11 güncellemesini almasını engelliyor. Yapılan hata, bu tartışmaları da yeniden başlatma potansiyeli taşıyor.

microsoft windows 11 güncellemeWindows 11 için resmi olarak Intel 8th Gen Coffee Lake veya Zen 2 ile üstü bir işlemciye sahip olmak gerekiyor. Desteklenmeyen bilgisayarlara Windows 11 yüklemenin kolay yolları olsa da, Microsoft Windows Insiders kullanıcıların desteklenmeyen cihazlarda beta sürümleri denemesine bile izin vermiyor. Dolayısıyla bu hatalı dağıtımın her anlamıyla sıra dışı olduğu söylenebilir.

Microsoft Windows 11 dağıtımındaki hata için inceleme başlattı. Windows Insiders Twitter hesabından yapılan paylaşımda, dağıtımın hata sonucunda gerçekleştiği ve ekiplerin konuyu incelediği ifade edildi. Desteklenmeyen bir cihaza sahip olan ve güncellemeyi yükleyen kullanıcılar, ayarlar menüsü üzerinden güncellemenin geri çekilmesini sağlayabiliyor.

İLGİLİ HABERLER