Teknoloji

Microsoft Windows 11 görev çubuğunun tasarımına farklı bakış

microsoft windows 11

Microsoft Windows 11 için yeni bir görev çubuğu hazırladı. Şirketin CEO’su Satya Nadella, yüzen görev çubuğunun göründüğü bu konsept arayüzü Microsoft Ignite etkinliğindeki sunumunda gösterdi. Twitter kullanıcılarının arayüzdeki sıra dışı görev çubuğunu fark etmesi fazla zaman almadı. Bu görev çubuğunda sistem tepsisi ve widget’lar masaüstünün tepesine yerleştiriliyor.

Yüzen Windows 11 görev çubuğu bir Surface Studio’nun ekranında görüldü. Bu da Microsoft’un konsept arayüz tasarımını dokunmatik ekranlı cihazlar için hazırladığını düşündürüyor. Şirket yeni duyurduğu Surface Studio 2 Plus‘ta bazı özel dokunuşlarla bunun sinyalini vermişti. Bu bilgisayarda ekran hareket ettirildiğinde görev çubuğu ikonlarının boyutu değişiyor.

Bazı Windows 11 test kullanıcıları, yuvarlatılmış yüzen görev çubuğunu ağustos ayında gördüklerini belirtmişlerdi. Ancak Microsoft’tan o dönemde yapılan açıklamada bunun bir hata olduğu ifade edilmişti. Bunun Microsoft’un kullanıcılara sunmaya hazır olmadığı bir konsept çalışma niteliği taşıması muhtemel görünse de, bunun resmi bir sunum videosunda görülmesinin şaşırtıcı olduğu söylenebilir.

Microsoft Windows 11 görev çubuğu için hazırlanan bu farklı tasarım konusunda henüz resmi bir açıklama yapmış değil.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER