Teknoloji

Microsoft Windows 10’a gelecek açık temayı gösterdi

windows 10 açık tema
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft gelecek büyük güncellemeyle birlikte Windows 10’a getirmeyi planladığı yeni açık temayı gösterdi. Yazılım devi, Windows 10’un yeni test sürümüyle birlikte ortaya çıktı. İşletim sisteminde var olan beyaz temaya yeni bir yaklaşım getirilmiş gibi görünüyor.

Microsoft işin özünde beyaz temayı sistem geneline getiriyor ve kullanıcı arayüzünün tümünün beyaz tonlarında görünmesine olanak sağlıyor. Yeni açık temayı tamamlamak için Microsoft, Windows 10’un varsayılan duvar kağıdında da oynamalar yaptı. Böylelikle yeni temaya daha iyi uyum sağlıyor.

Yeni açık tema ilk kez Windows 10’un önümüzdeki yılın nisan ayında çıkacak bir sonraki büyük güncellemesiyle birlikte son kullanıcılara ulaşacak. 19H1 kod adıyla anılan bu güncelleme; yeni ekran alıntısı aracına getirilen bazı iyileştirmeleri, yazdırma uygulamasına getirilen bazı güncellemeleri, Windows Update’in cihazın güncelleme amacıyla rastgele yeniden başlatılmasını önleyen akıllı saatler özelliğini içeriyor.

windows 10 açık tema

Öte yandan Microsoft, bildirim merkezindeki parlaklık ayarında da oynamalar yapıyor ve dahili OneDrive Windows 10 uygulamasına koyu tema seçeneğini ekliyor. Windows Insider test kullanıcıları değişiklikleri herkese açık beta kapsamında test edebiliyorlar. Gelecek yılın ilk aylarında da bu değişiklikler tüm Windows 10 kullanıcılarına sunulmuş olacak.

İLGİLİ HABERLER