Teknoloji

Microsoft yakında oyuncuları Windows 10’u Xbox One’da denemeye davet edecek

Windows 10 üstüne kurulu yeni Xbox One kontrol paneli, kasım ayından itibaren tüm kullanıcılara dağıtılacak. Microsoft, dağıtım işlemi öncesinde Windows 10’u Xbox Ön İzleme Programı üyelerine ulaştırmayı ve yazılımın nihai şekline kavuşmasında kullanıcılarından yardım almayı amaçlıyor.

Xbox ekibi tarafından yapılan açıklamada, yayınlanacak güncellemenin öneminden dolayı Ön İzleme Programı üyelerine yeni deneyimi şekillendirme imkanının sağlanacağı belirtildi.

Microsoft, yola ilk olarak kendisine düzenli olarak geri bildirim sağlayan küçük bir kullanıcı grubuyla çıkacak. Şirket alacağı ilk geri bildirimlerin ardından Yeni Xbox One Deneyimini daha fazla kullanıcıya ulaştıracak ve daha fazla geri bildirim toplayacak. Yeni Xbox One Deneyimi için davetiyeler Xbox Live Mesajları aracılığıyla dağıtılacak. Microsoft, dileyen kullanıcılara yeni kontrol paneli test sürecinin dışında kalma fırsatını da sunuyor.

Yenilenen Xbox One kontrol paneli, yeni bir kullanıcı arayüzünü ve Xbox 360 oyunlarıyla uyumluluğu konsola getirecek. İlk etapta 100’den fazla Xbox 360 oyunu uyumluluk desteği çerçevesinde Xbox One’da oynanacak. OneGuide adını taşıyan rehber ise oyuncuların belli işlemleri çok daha hızlı biçimde gerçekleştirmesini sağlayacak.

İLGİLİ HABERLER