Teknoloji

Microsoft Windows 10 uygulamalarının Xbox One’da nasıl çalıştığını gösterdi

xbox-universal-uygulama-020315

Microsoft geçtiğimiz ay universal uygulamalarını Xbox One’a getireceğini açıklamış, ancak bu uygulamaların nasıl görüneceğini göstermemişti. Şirket Barselona’da MWC 15 kapsamında düzenlediği etkinlikte esrar perdesini ortadan kaldırdı ve Windows 10 uygulamalarının Xbox One’da nasıl gözükeceğini paylaştı. Universal Windows uygulamalarının teknik sorumlusu Kevin Gallo tarafından gerçekleştirilen sunumda özel olarak hazırlanan bir demo uygulaması kullanıldı.

Söz konusu gösterim, Microsoft’un Windows 10’da ölçülebilir ve farklı koşullara uyabilen bir arayüz geliştirdiğinin yazılımcılara anlatılması için önemli bir imkan oldu. Gallo yazılımcıların ne zaman Xbox One uygulamaları oluşturmaya başlayacakları konusunda bilgi vermese de, The Verge sitesi sunumdan şirketin yazılımcılara yeşil ışık yakmaya hazır olduğu izleniminin çıktığını öne sürdü. Microsoft’un konuya dair planlarını nisan ayında düzenleyeceği Build yazılımcı konferansında açıklaması ve yazılımcıların da yaz aylarında Xbox One için uygulama oluşturmaya başlaması bekleniyor.

Gallo’nun sunumunda dikkat çeken bir diğer nokta ise Microsoft’un Windows 10’da web uygulamalarını kullanmayı planladığının açıklanması oldu. Böylelikle yazılımcılara internet sitelerini Windows Mağaza’ya taşımaları için yeni bir yol sunan Microsoft; bildirimlere, kişilere, takvime, kameraya erişim ve Cortana entegrasyonu gibi avantajlardan faydalanılmasına da izin verecek. Windows 10’un uyabilen kullanıcı arayüzüne dikkat çeken Gallo, böylelikle yazılımcıların esnek uygulamalar geliştirmesinin mümkün hâle geldiğini belirtti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER