Teknoloji

Microsoft Windows 10 ile Skype’ı iMessage’a dönüştürüyor

skype-mesajlasma-windows-10-230115

Microsoft, Skype’ı yeni işletim Windows 10’a doğrudan entegre edecek. Bu entegrasyona dair ilk bilgiler ise ortaya çıkan sonucun Apple’ın iMessage servisine fazlasıyla benzediğini gösteriyor. 21 Ocakta düzenlenen Windows 10 etkinliğinde Skype entegrasyonunu duyuran şirket, Windows 10’un PC versiyonuna eklenen mesajlaşma uygulamasını ise daha sonra göstermeyi tercih etti. Söz konusu uygulamanın Windows 10’da Skype ile sağlanacak mesajlaşma deneyiminin anahtarı olması bekleniyor.

Microsoft’un Windows 8.1 ile Mesajlaşma uygulamasını sonlandırma kararından memnun kalmadığı da Windows 10’daki geri dönüşle anlaşılıyor. Skype’a entegre biçimde çalışan yeni mesaj uygulamasında, Skype kullanıcılarıyla sohbet etmenin yanı sıra sesli ve görüntülü sohbetler gerçekleştirilebiliyor. Tüm konuşmalar PC, tablet ve akıllı telefon arasında eş zamanlanırken, uygulama görünüm itibarıyla Skype’ın sadeleştirilmiş bir versiyonu olduğu izlenimini veriyor.

İki panelli arayüz tasarımı ve yuvarlak içindeki kişi fotoğraflarının varlığı nedeniyle Microsoft’un mesajlaşma uygulaması akıllara Apple iMessage’ın OS X sürümünü de getiriyor. Skype kullanıcı isimlerini telefon numaralarına bağlamaya başlayan Microsoft, böylelikle insanların arkadaşlarını Skype kullanıcı isimlerine ihtiyaç duymadan bulmalarını amaçlıyor. Bu yaklaşım da Microsoft’un yeni mesajlaşma anlayışını Apple iMessage’a biraz daha yaklaştırıyor. Skype ve iMessage arasındaki temel farkıysa Skype’ın birden fazla platformda desteklenmesi, iMessage’ın ise sadece Apple platformlarında bulunması oluşturuyor.

Skype’ın Windows 10 telefonlarda bulunacak versiyonuyla kullanıcılar kısa mesaj da gönderebilecek. İlerleyen dönemde Skype üzerinden kısa mesaj gönderme özelliğinin Windows 10 PC’leri de kapsayacak şekilde genişletilmesi muhtemel gözüküyor. Microsoft mesajlaşma uygulamasına dair tüm detayları açıklamasa da, şirketin Skype için daha yerel ve basit bir entegrasyon imkanı sunması olumlu bir gelişme olarak göze çarpıyor.

İLGİLİ HABERLER