Teknoloji

Microsoft Windows 10 S’i geliştiricilerin testine açıyor

windows 10 ekim 2018 güncelleştirmesi

Microsoft Windows’un sadece Windows Mağaza’dan edinilen uygulamaları çalıştırmasına izin veren versiyonu Windows 10 S’i MSDN abonelerinin erişimine açtı. Yeni işletim sistemi ISO dosyası hâlinde indirilebilir olacak. Böylelikle geliştiriciler uygulamalarını Windows 10 S üzerinde yükleyip test edebilecekler.

Microsoft özellikle eğitim odaklı geliştiricilerin Windows 10 S’i düzenli şekilde test etmelerini istiyor. Böylelikle bu özel kitle için uygulamaların en iyi sonuçları verdiğinden de emin olunacaktır. Ayrıca bu, Windows 10 S’i daha fazla okulun erişimine açma yolundaki ilk adımlardan bir tanesi de sayılabilir.

MSDN aboneliği olan herhangi bir kişi, Windows 10 S’i indirip test etme imkanına sahip olacak. Ancak Microsoft bu işletim sistemi versiyonunu henüz tüketicilerin doğrudan geçiş yapacakları şekilde erişime açmadı. Bu durum değişmeyecek gibi de görünüyor, ancak Microsoft’un gelecek hafta, Windows 10 S’i de içeren bir Güncelleme Yardımcı Aracı çıkaracağı söyleniyor.

Söz konusu yardımcı araç okulları hedefleyecek, ancak herhangi bir kullanıcı da Windows 10 S’i indirip test etme imkanına sahip olacak gibi görünüyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Windows 10 S nedir, kaça satılıyor, hangi uygulamalar yüklü geliyor?

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER