Teknoloji

Microsoft Windows 10’a iMessage desteği getirmeyi istiyor

microsoft windows 10Microsoft Windows 10 işletim sisteminin rakipleri tarafından üretilen cihazlarla da uyumlu çalışması konusunda oldukça istekli ve iddialı görünüyor. Yazılım devi, bu hedefi doğrultusunda Windows 10’a iMessage desteği getirmek için Apple’ın kapısını çalmaya hazırlanıyor.

Microsoft Build 10 konferansında “Your Phone” adını taşıyan uygulamasını gözler önüne çıkarmıştı. Söz konusu uygulama, kullanıcıların telefonlarına gelen kısa mesajları Windows 10 bilgisayarlarında okumalarını ve yanıtlamalarını mümkün hâle getiriyor. Böylelikle bilgisayarda çalışırken mesaj yanıtlamak için telefona dönmeye gerek kalmıyor.

Söz konusu özellik dikkat çekici olsa da, The Verge sitesine konuşan Microsoft yöneticisi Shilpa Ranganathan özelliği iOS cihazlarda çalıştırmakta zorluk yaşadıklarını belirtti. Microsoft yöneticisi, bu zorluğun üstesinden gelmek için Apple ile ortak bir çalışma yürütmek konusunda çok istekli olduklarının altını çizdi.

Apple’ın iMessage platformunun yapısı, Microsoft’un Android telefonlarda sunduğu mesaj desteğini iPhone’larda da aynı şekilde sunabilmesi için şirketle çalışmasını zorunlu hâle getiriyor. Ancak Apple’ın ekosistemini kapalı tutmayı tercih ettiği de biliniyor. Dolayısıyla Microsoft Windows 10’a iMessage desteği getirmek için Apple’ın kapısını çaldığında olumsuz bir cevap alırsa buna pek şaşırmamak gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER