Teknoloji

Microsoft zorunlu olmayan Windows 10 güncellemelerinin dağıtımına yeniden başlıyor

microsoft windows 10 kasım 2019 güncellemesi office

Microsoft güvenlikle bağlantısı olmayan, opsiyonel Windows 10 güncellemelerinin dağıtımına yeniden başlıyor. Yazılım devi söz konusu güncellemelerin dağıtımını mart ayında güvenlik güncellemelerine odaklanmak amacıyla durdurmuştu. Şirket böylelikle herkesin evden çalıştığı dönemde güvenlik açıklarını en az seviyeye indirmeyi amaçlamıştı.

Ancak tüm dünyada kısıtlamaların gevşetilmesi ve “yeni normal” dönemin başlamasıyla birlikte Microsoft da tüm güncellemelerin önünü açmaya karar verdi. Şirket, önümüzdeki aydan itibaren güvenlikle ilgili olmayan güncellemeleri de yeniden kullanıcılarla buluşturacak. Ancak Windows 10 ve Windows Server’ın 1809 ve sonraki versiyonlarını kullananlar bu güncellemeleri alabilecek.

Bu opsiyonel güncellemeler bundan böyle “Preview” (Ön İzleme) sürümleri olarak anılacak ve bunların otomatik olarak yüklenmeyen güvenlik dışı güncellemeler olduğu belirtilecek. Söz konusu güncellemeler, şirketlerin işini kolaylaştırmak adına her ayın üçüncü haftası içinde dağıtıma çıkacak.

Microsoft, Windows 10 için hazırladığı güvenlik güncellemelerini ise her ayın ikinci haftasında “Yama Salısı” kapsamında kullanıcılarla buluşturmayı sürdürecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER