Teknoloji

Microsoft Windows 10 güncellemeleri için yeni bir model deniyor

windows 10 ekim 2020 güncelleştirmesi

Microsoft, Windows Feature Experience Pack olarak adlandırdığı paketlerle daha küçük boyutlu özellik güncellemeleri sunmayı test ediyor. Söz konusu güncelleme adlandırmasına bu yılın başlarında Windows 10 içinde rastlanmıştı. Ancak Microsoft bu paketlerin ne için kullanılacağına dair bilgilendirmeyi henüz yapıyor. Windows Feature Experience Pack, ya da Türkçeleştirirsek Windows Özellik Deneyim Paketi, Microsoft’a göre, işletim sisteminden bağımsız olarak geliştirilen belirli özellikleri ve deneyimleri iyileştirmek için kullanılacak.

İlk özellik paketi bu hafta içinde Windows 10 beta test kullanıcılarına dağıtılıyor. Bu pakette dahili ekran görüntüsü kesme uygulamasını kullanarak ekran görüntülerini doğrudan Dosya Gezgini içindeki klasörlere yapıştırma da var. Ayrıca bu paket içinde 2’si 1 arada dokunmatik cihazlar için bölünmüş klavye modu da var.

Microsoft, özellik paketlerinin Windows test kullanıcılarına mevcut derlemelerin ve kümülatif güncellemelerin dağıtıldığı biçimde dağıtılacağını kaydetti. Bu özellik paketlerinin son kullanıcılara ve işletmelere nasıl gönderileceğini ise henüz tam olarak bilmiyoruz. Özellik paketleri Microsoft için Windows’un işletim sistemi tarafından doğrudan kontrol edilmeyen, ancak Microsoft Store üzerinden dağıtılan bağımsız uygulamalar niteliğini taşımayan parçalarını güncellemek için de yeni bir kanal teşkil ediyor.

Bu gelişme önümüzdeki aylarda ve yıllarda Windows 10 için daha düzenli ve küçük güncellemeler göreceğimiz anlamına gelebilir. Microsoft genellikle, biri nisan ayı civarında, diğeri ise ekim ayı civarında olmak üzere, yılda iki büyük Windows 10 güncellemesi sunar. Şirket, güncellemelerden birinde nispeten küçük değişiklikler, diğerinde ise daha büyük ve kapsamlı değişiklikler dahil olmak üzere, bazı Windows 10 güncellemeleri için Hizmet Paketi tarzı bir güncelleme modeli kullanıyor.

Microsoft’tan Brandon LeBlanc, “Bu süreci önce Windows Insiders ile test ederek, gelecekte sürümlerin kapsamını ve sıklığını genişletmeyi umuyoruz,” diye görüş belirtiyor. “Sonunda, Windows Özellik Deneyim Paketi güncellemeleri Windows 10 için halihazırda var olan hizmet sürecine eklenecek ve bu şekilde Windows Update aracılığıyla müşterilere sunulacaktır.”

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER