Teknoloji

Microsoft yeni Windows 10 güncellemesini test kullanıcılarına dağıtmaya başladı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

windows-10-logo-021014

Microsoft, yeni Windows 10 sürümünü ön izleme programının üyelerine ulaştırmaya başladı. Windows 10 için “büyük güncelleme” olarak nitelenen bu yeni sürüm, önümüzdeki haftadan itibaren tüm kullanıcılara dağıtılacak. Güncelleme paketi, Windows 10’un final versiyonu için planlanmış bazı arayüz değişikliklerini ve düzeltmeleri beraberinde getirecek.

Yeni Windows 10 güncellemesiyle birlikte gelen dikkat çekici yeniliklerden birisi de, masaüstü uygulamalara gelen renkli başlık çubukları. Böylelikle tüm uygulamalar, Windows 10 için özel tasarlanmış uygulamalara daha yakın bir görünüme kavuşacak. İşletim sistemindeki bağlamsal menüleri de geliştiren Microsoft, söz konusu menülerin de daha tutarlı hâle gelmesini sağladı.

En çarpıcı yenilik olarak ise Mesaj ve Skype Videos uygulamaları için Skype entegrasyonunun aktif hâle gelmesi ön plana çıkıyor. Windows Mağaza’da bulunan iki uygulama aracılığıyla ana Skype uygulamasını indirmeden mesajlaşma, sesli ve görüntülü sohbet gibi imkanlara erişilebilecek.

Microsoft’un yeni Windows 10 güncellemesini 10 Kasım itibarıyla dağıtmaya başlaması öngörülüyor.

İLGİLİ HABERLER