Teknoloji

Microsoft eski Windows 10 sürümlerinin destek süresini uzattı

microsoft windows 10 kasım 2019 güncellemesi office

Microsoft, IT yöneticilerinin işini kolaylaştırmak için eski Windows sürümlerinin desteğini altı ay daha uzatma kararı aldı. Koronavirüs salgınınından etkilenen şirketlerle birlikte çalışan Microsoft, bu nedenle en çok eski Windows 10 sürümlerini etkileyen destek sonlandırma planını erteledi.

Yazılım devinden konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada şu ifadeler yer alıyor: “Microsoft, mevcut kamu sağlığı durumundan etkilenen dünya genelindeki müşterileriyle sıkı bir iletişim içinde. Küresel toplumun bir parçası olarak müşterilerimizin şu anda karşılaştığı stresi azaltmayı istiyoruz.”

Normal şartlar altında Windows 10, 1709. sürüm (Kurumsal, Eğitim, IoT Kurumsal) için verilen desteğin 14 Nisan itibarıyla sonlandırılması planlanıyordu. Ancak Microsoft bu desteği 13 Ekim’e kadar uzattı. 1809. sürüm (Ev, Pro, Pro Eğitim, İş İstasyonları için Pro, IoT Core) için verilen desteğin ise 12 Mayıs yerine 10 Kasım’da sonlandırılacağı belirtildi.

Windows Sunucu 1809. sürüm, Yapılandırma Yöneticisi 1810. sürüm, SharePoint Server 2010, SharePoint Foundation 2010 ve Project Server 2010 için verilen destekler de altı ay daha uzatıldı. Office 2010, Project 2010, Mac için Office 2016 ve Office 2013’ün destek bitiş tarihleri ise değiştirilmedi.

Bu uzatmalar, hâlihazırda uzaktan çalışanlara destekle meşgul olan IT yöneticilerini önemli ölçüde rahatlatacak gibi görünüyor. Önümüzdeki altı aylık dönem boyunca yukarıda bahsi geçen sürümler için yamalar ve güvenlik güncellemeleri yayınlanmaya devam edecek. Sürecin sürekli olarak değişim gösterdiğine dikkat çeken Microsoft, eski Windows 10 sürümlerinin desteklenmesi konusunda müşterilerini dinlemeye devam edeceğinin altını çizdi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER